HURŞİT BOZKURT

AK Parti Milletvekili Adayı Oğuzhan Kaya, Osmancık’ta faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileriyle “Güçlü Demokrasi, Güçlü Toplum” başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi. Osmancık eski Belediye Başkanı Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı yönetim kurulu üyesi Emin Serdar Kurşun’un moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, hain FETÖ’cülerin toplumun STK ve cemaat yapısına verdiği zarar masaya yatırıldı.

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi ile, toplumun önemli bir yapı taşını oluşturan cemaat ve STK’ları töhmet altında tutup, bu vesileyle toplumun değer ocaklarını söndürmek isteyen anlayıştan üzüntü duyan vakıf ve dernekler, kendilerini “Güçlü Demokrasi Güçlü Toplum” başlığıyla bir araya getiren AK Parti Milletvekili Adayı Oğuzhan Kaya ile bir araya geldi.

Cumhur İttifakı’nın Osmancık Temsilcileri’nden AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karadağ ve BBP İlçe Başkanı Ceyhan Dölcü’nün hazır bulunduğu toplantıya Beşir Derneği, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği, Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı, Meşveret Vakfı, Semerkand Vakfı ve Ravzanur İlim-Kültür Derneği temsilcileri katıldı.

Serdar Kurşun’un toplantının amacı ve usulü ile ilgili yaptığı selamlama konuşmasından sonra, katılımcılar sırasıyla söz alarak, konuya ilişkin görüş ve beklentilerini dile getirdi.

STK temsilcilerinin genel olarak ortak ifadesi, FETÖ’nün ortaya koyduğu hainliğin, din karşıtı fesat kesimlerce tüm STK yapılarına açık bir baskı ve düşmanlık olarak yansıdığı, toplumun bu travmadan bir an önce kurtulup, FETÖ’nün toplumda ulaşmayı arzu ettiği hedefin hayata geçmesine fırsat verilmemesi olarak belirtildi.

Konu ile ilgili söz alan BBP İlçe Başkanı Ceyhan Dölcü ; İnsanlarda olduğu gibi, insanlardan müteşekkil sosyal yapılarda da kırılmalar, ihanetler olabilir. Hayatın genel akışı içinde bu gibi olaylar mümkündür. Tarihte Hasan Sabbah’ın sapkın tariki Haşşaşiler’in cürümlerinden diğer Hak meşreplere atıflar yapılmamıştır ve bu Hak meşrepler yollarına devam etmişlerdir. “ dedi.

İnsanların dinden soğutulmasına yönelik bilinçli bir algı yürütüldüğünün altını çizen MHP İlçe Başkanı Satılmış Karadağ da konuşmasında şunları dile getirdi, “Milletimizin kutlu yürüyüşü Mevlevilik’le, Ahilik’le, Bektaşilik’le, Yesevilik’le nasıl devam ettiyse aynı şekilde güç birliğiyle devam edecektir. İki tip yaklaşım dikkatimi çekiyor;  birincisi dine diyanete mesafeli insanlarımızın eksik ve garazkar bilgilendirilmeleri sonucu insanımızın dinden diyanetten soğutulması,  ikincisi ise  dindar gözüküp de tasavvufa karşı olanların FETÖ argümanını kullanarak mütedeyyin kesim üzerinde sözüm ona baskı kurmaya çalışmalarıdır. Bunların ikisi de boş. Bu millet ariftir. Cumhur İttifakı’nın karşısında bulunanların bu konudaki istismara varan gayretlerini kınıyoruz. CHP’nin malum duruşu, İyi Parti’nin CHP tandanslı tavrı ve Saadet Partisi’nin siyasal bakışına göre tasavvufu hor gören yaklaşımı FETÖ’nün ekmeğine yağ sürüyor.”

İstişare ve bilgilendirme toplantısın da ortaya konan düşünceleri dikkatle takip eden  AK Parti Milletvekili Adayı Oğuzhan Kaya; Türkiye’nin birlikte yaşama kültürün kadim bir kültür olduğuna işaret ederek, “Devletin bütün inanç guruplarına eşit mesafede durması olarak kabul ettiğimiz laikliği; milli ve yerli, kendinden emin, içi dışı bir, denetime açık ve bundan mutluluk duyan, tüm dini guruplara ki; Farklı dinden Rum Ortadoks, Ermeni, Süryani cemaatlerimiz olsun, farklı mezheplerden Hanefi, Şafi, Caferi mezhep sahiplerimiz olsun, farklı meşreplerden cemaatlerimiz Mevlevi, Bektaşi , Nakşibendi, Risale-i Nur tedrisatı, Kadiri gibi olsun; hatırasında ve istikbalinde bu milletle kader birliği yapmış, başka bir gücün taşeronluğunu yapmayan  tüm inanç gruplarimız partimiz için kıymetlidir. Ak parti vatandaşlarımızın dinlerini ve inançlarını öğrenmek maksadıyla teşkil ettikleri kurumları ve örgütlenmeleri desteklemektedir ve destekleyecektir. Bizim "Kadim birlikte yaşama kültürümüzü" kimse yıkamaz.” dedi.                  

 AK Parti’nin tüm inanç kesimlerinin hiçbir ayrımcılığa ve baskıya maruz kalmaksızın özgür bir şekilde inançlarını ve kimliklerini yaşamalarının  teminatı olduğunu söyleyen Milletvekili Adayı Oğuzhan Kaya, konuşmasında şunları söyledi, “Ancak; inanç gruplarının birbirleri üzerinde ve devlet sistemi üzerinde tahakküm kurmasına da izin verilemez. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi sonucunda olan da budur. Yargı kararlarını vermektedir. Bütün halkımız da bilmektedir ki hâlâ FETÖ elebaşısını temize çıkarmaya çalışan hainlere merhametimiz yoktur. Böyle merhametten ancak ve ancak maraz doğar.

Bu yapının için de bulunmaktan pişmanlık duyanlar için devletimizin müşfik yaklaşımı ortadadır. Böyle bir travma ortamında yargı sistemimizdeki aksaklıkları ki zor süreçlerden geçtiğimiz şu günlerde abartarak bozgunculuk yapanları, milletimiz iyi bilmektedir.

AK Parti, 40 yıldır bu milletin sinesine saplanan sapkınlık hançerini söküp çıkarmıştır. Toplumun tüm sinir uçlarına kadar sirayet etmiş devasa bir kanser uru gibi inançlarımız başta olmak üzere tüm değerlerimizi öldürmeye kast etmiş olan bu hain yapının iç yüzü gözler önüne serildi ve geri dönülmez bir mücadele ile toplum bu hain yapıdan temizlendi. Bu konudaki mücadelemiz, en son FETÖ kalıntısı bile kalmayana kadar kararlılıkla devam edecektir.

Hükümetimiz yürüttüğü bu mücadele ile devletimizi, vatanımızı ve milletimizi geri dönülmez felaketlerden korumuştur. Hiç kimse bu hain yapının suçunu, bu milletin köklü tarihinde önemli hizmetleri bulunan cemaatlere yükleyemez. Tek derdi din düşmanlığı olan yapıların, FETÖ hainliğini öne sürerek, bu toplumun gerçek değerleri olarak gördüğümüz dernek ve vakıflara asla baskı kuramaz.”