M.BURAK YALÇIN

Çorum’un da aralarında bulunduğu 14 ilde uygulamaya başlanılan, ilimizde de Mimar Sinan İlkokulu’nda uygulanan Harezmi Eğitim Modeli projesinin kapanış programı düzenlendi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen programa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Ahmet Çek, bazı okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Ahmet Çek, Harezmi Eğitim Modeli uygulamasının 9 hafta sürdüğünü belirterek, “Harezmi Eğitim Modelinde birden çok öğretmen bir sınıfta ders işliyor. Bu modelin içeriğinde ileri düzeyde bilgisayar kullanımı, programlama, disiplinler arası yaklaşım, oyun tasarımı ve robotik kodlama, bilgisayar bilimi öğretimi hedeflendi. Harezmi Eğitim Modelinde 33 öğrenci ve farklı branşlarda 6 öğretmen yer aldı” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise Harezmi’nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün ortak olarak başlattığı bir eğitim modeli olduğunu ifade ederek, “Kulüp çalışması olarak yapılıyor ama öğrencilerin öğrenmesi bir taraftan teknoloji, bir taraftan öğrencilerin sosyal hayatla bağlantıları hepsi iç içe girmiş farklı bir hareket, farklı bir tecrübe. Türkiye’de 14 ili belirledi bakanlık. Bunlardan biriside Çorum” diye konuştu.

Harezmi Eğitim Modeli İl Koordinatörü Ayşe Can’da proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Belge dağıtım töreninin ardından program sona erdi.