HABER-YORUM/EROL TAŞKAN

“Partimiz Türkiye ortalamasının üzerindedir” açıklaması yanlış bir açıklama olmamakla birlikte, başarıdan pay kapıp başarısızlık sorumluluğundan kaçmak gibi de yorumlanabilir.

Bu durum karşısında yapılacak en samimi açıklama, "Partimiz Çorum'da arzu ettiğimizin altında bir oy aldı, bunun sebep ve sonuçlarını titizlikle tahlil edip, varsa yanlışlarımız onları da düzelterek, yerel seçimlere daha güçlü gitmektir. Çorumlu'nun verdiği mesajı itina ve dikkatle okuyoruz." olmalıdır.

Recep Tayyip Erdoğan’ın hiç gocunmadan “Mesajı aldık” dediği yerde, teşkilatların bundan imtina etmesi yanlış olur. Korkmayın, bunu söylemek, kamuoyuyla paylaşmak sizi küçültmez, başarıyı gölgelemez. Bunu yapmamak, en iyisi varken azıyla kifayet etmek, küçük olsun benim olsun demek anlamı taşır.

Evet AK Parti’nin Çorum’da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu zinhar doğrudur ve sıralamadaki yeri de Cumhurbaşkanlığı’nda 31. sırada, Milletvekilliği seçimlerinde ise iki sıra yukarı çıkarak 29. sıralamada yer almıştır. Çorum’da AK Parti’ye oy verenler, 3 milletvekili çıkarmanın haklı gururunu yaşıyor.

AK Parti teşkilatları ve oy veren herkes, 24 Haziran gecesini haklı bir zafer olarak kutladı ve bu zafer sevinci de herkesin anasının ak sütü kadar helaldi.

Ancak şimdi hesap zamanı, herkes takkesini önüne koyup, milletin canını dişine taktığı bu vakitte, varlık yokluk mücadelesi olarak iman ettiği şu zamanda muhasebesini yapacak. Hatır için çiğ tavuk yenir ama kimsenin hatırı için memleketin geleceğine dönük ihmallere duyarsız kalınamaz.