RECEP MEBET
“Bugüne kadar başlayıp da yarım bıraktığımız hiçbir iş yok” diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sabırsızlıkla demiryolunu bekleyen Çorum halkına seslenerek, “Hızlı trende zerre şüpheniz olmasın” dedi.
Savunma sanayisi ile ilgili taleplerin de takipçisi olacağını vurgulayan Fuat Oktay, “Başarılarıyla iftihar ettiğimiz Çorum’a açık çek veriyorum. Çorum gelişecek, Türkiye gelişecek” diye konuştu.
Anitta Otel’de gerçekleşen Sivil Toplum Buluşması’nda kürsüye gelen Oktay, Çorum’un Orta Anadolu’nun Antep’i olabileceğini söyledi.
Kendi iç dinamikleri ile sanayileşmede çığır açan Çorum’da yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyaç olduğunun altını çizen Oktay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“5 bin yıllık tarihiyle, Hitit, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış güzel Çorum, dün olduğu gibi bugün de Anadolu'nun gözbebeğidir. Çorum, nice âlimler, devlet adamları yetiştirmiştir. Sizler Akşemseddin'in, Şeyhülislam Ebussuud Efendinin ve İskilipli Atıf Hocanın torunlarısınız. Çorum, bir Âlimler şehri olduğu kadar şehitler diyarıdır da… İstiklal Savaşımızda en fazla şehit veren illerimizden olan Çorum, tam 1510 İstiklal Madalyasına sahiptir. Bu ruhun günümüzde de halen aynı vatanperverlikle canlı olduğunu 15 Temmuz'da Çorumlu kardeşlerimiz bizlere göstermiştir. Çorum, 15 Temmuz gecesi baba oğul şehadete yürüyen yiğit insan Erol Olçok'un ve oğlu Abdullah Tayyip'in şehridir. Mesele vatansa gerisi teferruattır diyerek canlarını feda etmekten çekinmeyen ve vatanı bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi, şehitler diyarı Çorum'dan rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimizden tedavisi sürenlere acil şifalar, diğerlerine de sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum.

17 YILDA 13 MİLYARLIK YATIRIM
Sizlerin desteğine, sizlerin güvenine mazhar olmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz 17 yılda şehirlerimiz arasında, vatandaşlarımız arasında asla ayrım yapılmadı, bugün de yapılmasına müsaade etmiyoruz. Bu anlayışla son 17 yılda Çorum'a yaklaşık 13 milyar liralık yatırım yapılmıştır.
Çorum, Hitit Üniversitesi’yle bir üniversite şehri haline gelmiştir. Üniversitemiz bugün 16 binin üzerindeki öğrencisiyle akademik hayatta söz sahibidir ve gayretli çalışmalarına devam etmektedir. Eskiden Çorumlu kardeşlerimiz en basit ameliyatlar için bile başka şehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Çorum'a kazandırılan şehir hastanesi konforunda bir sağlık tesisiyle birlikte inşa edilen 7 hastane bu sıkıntıyı önemli ölçüde çözmüştür.
TOKİ vasıtasıyla Çorum'a 6 bine yakın konut kazandırılmıştır. Böylece şehrin göbeğindeki gecekondu sorunu çözülürken, diğer taraftan da Çorum'a yepyeni bir meydan kazandırılmıştır. Şu anda Çorum'da toplam maliyeti 2 milyar lirayı aşan birçok ulaştırma projesinin yapımı sürmektedir.

 

‘HIZLI TREN TAKİBİMİZDE’
Sanayicilerimiz başta olmak üzere, tüm Çorumlu kardeşlerimiz Hızlı Tren'in tamamlanmasını sabızsızlıkla bekliyorlar. Bu hızlı tren hattıyla Çorum, bir taraftan Karadeniz'e, bir taraftan Sivas-Erzincan üzerinden Doğu Anadolu'ya, bir taraftan da Akdeniz ve Ege Bölgelerine bağlanmış olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konudaki ilerlemeleri bizzat takip etmektedir.  
Çorum'da yapılan sulama projeleri ile toprağımızın bereketi artmıştır. Çorum, sanayi şehri olmanın yanında tarım ve hayvancılıkta da öncü bir vilayetimizdir. Son 17 yılda Çorumlu çiftçi kardeşlerimize yaklaşık 1 buçuk milyar lira tutarında tarımsal destek verilmiştir. Çorum'un ilçeleri doğalgaz ile buluşturulmuş, geri kalanların çalışmaları da hız kesmeden devam etmektedir. Çorum'un çok daha iyisine, çok daha güzeline layık olduğunu biliyoruz.

 

‘GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İLE ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK’
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği yeni yönetim anlayışı ve önümüzdeki dönemde gönül belediyeciliği düsturunun Çorum'a en güzel şekilde yansıyacağına inanıyorum.
Çorumlu vatandaşlarımız, yerel yönetimlere en yakın şekilde temas etmeye ve en üst seviyede hizmet almaya yeni dönemde de artarak devam edecektir. Çorum'un tarihi dokusunun yaşatıldığı ve kentleşmede yatay mimarinin öne çıktığı bir şehircilik anlayışı, şehrimize hâkim olacaktır. İnanıyorum ki Çorumlu vatandaşlarımız, insan fıtratına uygun, medeniyet ve kültür değerlerimizle yoğrulmuş daha çok hizmet ile buluşacak. Manevi derinlik ve tevazuuyu buluşturan Çorum'un çehresi yeni dönemde inanıyorum ki daha da güzelleşecektir.

‘TURİZMDE POTANSİYELİNİZ YÜKSEK’
5 bin yıllık tarihiyle, Hattuşaş ve Alacahöyük antik kentleriyle, şehrin farklı köşelerine yayılmış Selçuklu ve Osmanlı eserleriyle, müzeler ve ören yerleriyle Çorum kadim bir şehrimizdir. Turizmde de büyük hamle yapabilecek potansiyele sahiptir.
Kent Park Projesi ile de Hıdırlık Bölgesi, ‘Kerebi Gazi’ ile ‘Suheyb-i Rumi’ Hazretlerinin manevi mirasına yaraşır bir çehreye kavuşacaktır. Yerel yönetimde benzersiz şehirler hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki dönemde Çorum'da kültür turizminin daha da canlanacağına yürekten inanıyorum.

 

‘ÇORUM’U LAYIK OLDUĞU YERE BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ’
Çorum'u her açıdan layık olduğu yere el birliğiyle taşıyacağız. Allah güç kuvvet verdikçe, sizler de bizden desteğinizi esirgemedikçe ülkemiz için çalışmaya üretmeye, tuğla üstüne tuğla koymaya devam edeceğiz.
Çorum'un gönül belediyeciliğinin sembollerinden ve en iyi uygulayıcılarından biri olacağına inanıyorum. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, varsa kırık kalpleri tamir ederek, vatandaşlarımızın tamamını kucaklayarak yoğun bir çalışmanın içine şimdiden girmemiz gerekiyor. Bizim hiçbir vatandaşımızı dışlamak gibi bir lüksümüz yoktur. Bunun için birlikte çalışmalı, birlikte üretmeli ve memleketimizi yarınlara birlikte taşımalıyız.
Çorum'un başarılarıyla iftihar ediyoruz. Sizler 2002'ye kadar şehrinize yeterli devlet yatırımı yapılmamasına rağmen yılmadan çalışan, Çorum'un topraklarına hayat verenlersiniz.
Sizler şu koca bozkırda kendi emeğinizle, kendi sermayenizle fabrikalar kurdunuz. Sizlerin gayretleriyle Çorum bugün adeta bir sanayi vahasına dönüşmüştür. Üstelik bu fabrikalar bugün yalnızca ülkemize hitap etmiyor; dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapıyorsunuz. Dünya'nın birçok ülkesinde siz Çorumlu kardeşlerimizin ürünlerine rastlıyoruz. Sizlere daha iyi hizmet etmek için, bizler de gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Burada da sizlerin sıkıntılarını ve taleplerini dinledik. Bunların çözümü için gönülden çalışacağımızı bilmenizi isterim.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yerelde sizlerin beklentilerinin ne olduğunun bilincindedir ve yapılanları bizzat takip etmektedir. Özellikle sanayi, altyapı, ulaşım ve kamu yatırımları alanında sizlerin ihtiyaçlarının, talep ve beklentilerinin farkındayız. Çorum'un bölgede en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunun bilincindeyiz. Adeta bir ‘KOBİ Başkenti’ olan Çorum'a dün olduğu gibi gelecekte de teşvik ve lojistik imkanlar açısından gereken destek verilecektir.
İnşallah sizler bizi desteklediğiniz sürece, biz de sizin için çalışmaya, üretmeye, ter dökmeye devam edeceğiz. Kapımız ve gönlümüz siz değerli hemşehrilerimize her zaman açıktır ve açık kalmaya da devam edecektir.

‘KİMSENİN AĞIZ KOKUSUYLA UĞRAŞMAYIZ’
Devlet olarak bir taraftan bu yatırımları gerçekleştirip, şehirlerimizi ihya ederken, diğer taraftan da ülkemizin bekasına yönelik tehditleri de kaynağında bertaraf etmeye devam ediyoruz. Nasıl Cerablus ve El Bab'daki teröristler yok olmaktan kurtulamamışsa, Güney sınırlarımızda tehdit oluşturan teröristler de kendilerini bekleyen acı sondan kaçamayacaklardır. Ülkemizin güney sınırında terör yuvalarına izin vermeyeceğiz.
Savunma sanayisinde muhteşem bir ivme yakaladık. Diğer alanlarda da aynı başarıyı yakalamak istiyoruz. Silahlı ve silahsız insansız hava araçları konusunda ciddi çalışmalarımız var. F-35 konusunda hiç kimsenin ağız kokusuyla uğraşmayız.”


 

Editör: Haber Merkezi