FATİH AKBAŞ
İyi Parti Çorum İl Başkanlığının 1. Olağan İl Kongresi dün yapıldı. As Kültür Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye tek liste olarak katılan mevcut İl Başkanı Bekir Özsaçmacı güven tazeledi.
İyi Parti İl Kongresinde ilk olarak divan belirlendi. Divan Başkanlığına İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal, Başkan Yardımcılığına Derya Şahin, Mesut Yılmaz, katip üyeliklere ise İsmail Oktay,  Gizem Tosun ve Nurcan Tufan seçildi.  
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından faaliyet raporu, mali rapor ve tahmini bütçe okunarak kabul edildi.
Raporların ibrasının ardından kürsüye gelen İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, sözlerine, “Kahraman ordumuza zafer, dua ve temenni ile başlamak istiyorum. Terörün her türlüsünü ve destekçilerini lanetliyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve tüm gazilerimize acil şifalar, hayırlı uzun ömürler diliyorum” diyerek başladı.
AK Parti hükümeti döneminde TÜİK verilerine göre yaklaşık 650 bin kişinin çiftçiliği bıraktığın belirten Bekir Özsaçmacı, “1600'ünün köyüne geri dönmesi ne şehirlerin artan göç sorununu çözebilir nede Türkiye'nin et ihtiyacına cevap verebilir.
AK Parti ilk seçimde Türk çiftçisi ile hesaplaşacaktır. Bu tür basit ve sorunun çözümüne hiçbir katkısı olmayan davranışlarda kendilerine çare olmayacaktır.
Son günlerde gündemimizde olan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, neden ihtiyaç duyulmuştur. Şeker fabrikaları neyin karşılığı satılmak istenmektedir” dedi.
Özsaçmacı, kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.
Daha sonra konuşma yapan İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal ise, parti olarak açık ve şeffaf bir yönetimi Türkiye’nin hizmetine sunacaklarını söyledi.
Bal, kapı kapı gezerek milleti uyandıracaklarını belirterek, ücret garantisi ile yapılan köprüler ve şehir hastanelerinden dolayı da hükümete tepki gösterdi.
Şeker fabrikalarının özelleştirme süreçlerinin yeniden başlamasını da eleştiren Bal, “Diğer özelleştirmelerin ülkeye ne katkısı oldu da şimdi şeker fabrikalarını özelleştiriyorsunuz. Bunların hesabı sorulacaktır. Biz herkesin fikrinin alınacağı konuşan bir Türkiye vaat ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.
İyi Parti Çorum İl Başkanlığının 1. Olağan İl Kongresi’nde başkanlığa seçilen Bekir Özsaçmacı’nın yönetim kurulunda ve diğer organlarda şu isimler yer aldı:
“Yönetim Kurulu Üyeleri: Cavit Çakkal, Şeref Helvacı, Özgür Yıldırım, Daver Eker, Hasan Demir, Haydar Çifçi, Bekir Korkmaz, Durak Yıldırım, Necati Ceyhan,  Oğuz Ilıca, İsmail Oktay, Orhan Torun, Nurcan Tufan, Gizem Tosun, Elif Gökçen Şahiner,
Ebru Soysal, Şükran Funda Uğurlu, Hatice Çolak, Nurhayat Karakoç, Dilek Tatar,
Jale Burcu, Eda Aslan, Sinem Sarı, Meral Özeşer, Aysun Özyıldız, Salih Tomuk,
İsmail Atlamaz, Kemal Arslanbek, Ahmet Emin Kurt, Nevzat Atmaca, Tugay Göktürk,
Celal Ülker, Süleyman Yetikcan, Ahmet Atlamaz. İl Disiplin Kurulu Üyeleri: Fatih Mehmet Arslan, Muhsin Kocasaraç, Halil Tekkeşin, Adnan Uygur Güngör,  Melek Atak, İlmiye Oktay, Celal Gökeşme, Günay Akıskalı, Enver Battal. Genel Merkez Üst Kurul Delegeleri: Bekir Özsaçmacı, Hasan Yetik, Nurcan Tufan, Sultan Bektaş,  Fatih Mehmet Arslan, Fazlı Koçak,  Muhsin Kocasaraç, Şeref Helvacı”

Editör: Haber Merkezi