FATİH BATTAR

Mehmet Karadağ,  parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

2002 yılında kurucu il başkanlığı görevi yaptıktan 10 yıl sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleri ile yeniden il başkanı olarak görev yapmaya başladığını belirten Karadağ, 2.5 yıl boyunca teşkilatlarla tam bir ahenk içinde güzel çalışmalara imza attıklarını söyledi.

2.5 yıl görev süresince 2 defa Cumhurbaşkanını ve 1 defa da Başbakan ağırladıklarını belirten Karadağ; “2.5 yıllık görev sürem boyunca 2 defa Cumhurbaşkanımızı ağırladık. 1 defa Başbakanımızı ağırladık. Kongreler dahil 50’nin üzerinde seçimlerle birlikte önemli organizasyon yaptık. 16 Nisan referandumunda Çorum’da tarihi bir rekor kırdık. 24 Haziran Milletvekilliği seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde rekor üstüne rekor kırdık. Milletvekilliğinde de Türkiye ortalamasının yüzde 10 üzerinde oy alarak 3 milletvekilliğini muhafaza ettik. Bunlar teşkilatlarda görev alan tüm kardeşlerimin tüm Çorumlu hemşehrilerimizin zaferidir. Bizler sadece organizasyon görevini yaptık. En büyük pay sizlerin ve hemşehrilerimizindir. Bu süreç devam ettirirken FETÖ soruşturmalarının yoğun olduğu dönemleri yaşadık. Bir yandan teşkilat çalışmaları, bir taraftan seçim çalışmalarımız gece yarılarına kadar sürdü. Partiden çıktıktan sonra da çoğu zaman devletimizin ilgili kurumlarıyla sabaha kadar çalışmalar yaptık. FETÖ belasını devletimizin ve milletimizin başından atmak için azami gayret gösterdik.” dedi

Konuşmasında adaylık sürecini değerlendiren Karadağ; “Yerel seçimlerde istifa edip aday adayı olunması Genel Merkezimiz tarafından istenmedi. Hiçbir zaman şundan emin olun ki, yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için ne Mecliste, ne Genel Merkezimizde hiçbir siyasi kulis içinde bulunmadım. İlla ben olayım diye koşturmadım. Adaylık sürecinde ismimiz geçmişti. Son noktada toplum tarafından siyasi kumpas, ya da şantaj denebilecek bir süreçle karşı karşıya kaldım. Bunları Allah’a havale ediyorum. İçinizde bulunanlardan varsa eğer ki olduğunu düşünmüyorum, dışardakilere hakkımı helal etmiyorum. Zira şahsımız üzerinden yerelde AK Parti’nin başarısız olması için çalışan bir ekip ruhudur bu. Sonra da AK Parti’de başka isimler üzerinden aynı oyun devam ettirilmeye çalışıldığını görmekteyiz ve üzüntü duyuyoruz. Buna alet olan AK Partiliyim diyenler varsa derhal bu düşünceyi terketmelidir. Bu süreçle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu süreçle uzaktan yakından ilgisi olanların cezalandırılması için gereği neyse sonuna kadar kararlıyım. Bu süreçte sayın teşkilat başkanımız nezdinde genel merkezimizde 2 defa sözlü olarak 1 defa da yazılı olarak il başkanı kimliği altında götürülmemesi, baskı unsuru olarak görülmemesi, partimizin zarar görmemesi için il başkanlığında bulunmayı etik bulmadığımı ifade ettim. Yazılı olarak da 1 hafta önce istifamı sundum. Bugün itibariyle istifa dilekçemi işleme koyan Teşkilat Başkanımıza, Başkan yardımcımıza, hassaten ve özellikle her konuda bize desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu

BUNDAN SONRA DA ÇORUM'DAYIM

Bundan sonraki süreçte Çorum’da yaşamaya devam edeceğini ifade eden Karadağ, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Gümüşhacıköyün bir dağ köyünden geldim. Bundan hiç gocunmadım. Zaman zaman bunun üzerinden de dedikodular üretmeye çalışan arızalı tipler çıkmıştır. Biz 40 yıldır burdayız. Ailemiz, evimiz burda. Ölünceye kadar da burada yaşamaya devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarında her zaman oldum. Bundan da gocunmadım. Bundan sonra da AK Partimizin bir neferi olarak, zaferden zafere koşması için elimden ne geliyorsa yapmaya gayret göstereceğim. Şimdiye kadar çetevari oluşumlara el vermedim. Belden aşağı siyasetin içinde olmadım. Bunu söyleyenler olursa alnını karışlarım. Her zaman bunlarla karşılaşmaya hazırım. Mert oldum, net oldum, dürüst oldum. Yol arkadaşlarımı hiçbir zaman satmadım. Bundan sonra da bu tavrımı devam ettireceğim. Bundan sonraki hayatımda bir hukukçu olarak, aile babası olarak, bir hukukçu, bir Çorumlu olarak, eşimizle, çocuklarımızla Çorum’da yaşamaya, üretmeye, Çorum’a katkı sunmaya, Çorum’un ekmeğini yemeye devam edeceğim. Bundan sonra AK Parti’nin bir neferi olarak yolumuza devam edeceğiz. Birilerine şunu ifade etmiştim. Bu konuların içerisinde olduklarına inandığım bana cübbemi giydirmeyin demiştim. Ben cübbemi giyiyorum. Bundan sonra Allah’ın izni ile gerek FETÖ davasıyla ilgili, yolsuzluklarla ilgili, AK Parti’nin hassas olduğu konularla ilgili bir birey olarak mücadeleye devam edeceğim. Rövanş almak kadar bir derdimiz yoktur ama hakkımızı koruyacak kadar da irademiz ve kararlılığımız vardır. Haksız yere zarar görüyorsak haklı karşı duruşumuzu sergileyeceğiz. Bugün itibariyle hakkınızı helal etmenizi istiyorum."

Konuşmasının sonunda Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan’a destek açıklaması yapan Karadağ; “Kendisine sonuna kadar destek vermeye devam edeceğim. Mert duruşunu da sonuna kadar götüreceğine inanıyorum. Niyetim 18 Ocak’ta genel kurula katılıp desteğimi açıklamaktı. Mademki bugün istifa ediyorum, İl Başkanı koltuğundan kalkmadan önce sözümü yerine getirmek istedim. Ona oynanacak oyunların karşısında her zaman durmaya varım, hazırım. Bu tür oyunlar içinde olanların hangi partilerle flört ettiğini gayet iyi biliyoruz. Dünkünden daha dinç, daha kararlıyız.”

Toplantı sonunda kısa bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan ise hiç kimsenin bu süreçten sonra suyu bulandırmasını ve bulanık suda balık avlamaya kalkmaması gerektiğini ifade ederek; “30 Mart seçimlerine gidiyoruz. Hiç kimse bulanık suda balık avlamaya, suyu bulandırmaya kalkmasın. Biz taş gibi teşkilatlarımızla 31 Mart geçesi bu parti üzerine oyun oynayanlarla hep beraber hallerini göreceğiz. Yeter ki biz birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım. Güzel bir konuşma yaptı. Kendine ve davaya yakışır bir konuşma yaptı. Kendisi içten bir konuşma yaptı. Bu konuşmanın üzerine de Mehmet Karadağ’ı alkışlamaktan başka yapacağımız bir şey yok. 31 Mart seçimleri için yolumuza devam ediyoruz. Parti üzerine oynanan oyunların cevabını 31 Mart’ta 16 belediyeyi de alarak cevap vereceğiz. AK Parti ufak tefek şeylerle sarsılmaz, kimsenin yaptığı da yanına kar kalmaz." ifadelerini kullandı.

Karadağ’ın istifa toplantısında AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, Milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ve çok sayıda partili de hazır bulundu.