Saadet Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, İl Başkanı Faruk Cıdık ve yönetim kurulu üyeleri, Hıdırlık Kuran Kursu’nu ziyaret etti.
Kurs hakkında Kurt’a bilgiler veren Kuran Kursu Öğreticisi Ömer Yankun, Hıdırlık Kuran Kursu binasının 1969 yılında yapıldığını ve o yıldan bu zamana kadar çok sayıda hafızın buradan yetiştiğini kaydetti.


Binanın harabe haline geldiğini ve kötü şartlar altında eğitim vermeye çalıştıklarını söyleyen Yankun, üzerlerinde büyük bir sorumluluk bulunduğunu vurguladı.
Kur’an-ı ezberleyen çocuklara tüm Çorumlular’ın destek vermesi gerektiğini dile getiren Ömer Yankun, “Bir sıkıntı varsa bu herkesin sıkıntısıdır. Geçen yıl 800 öğrenci başvuru yaptı ancak imkânlarımız sınırlı olduğu için az sayıda öğrenci alabildik. Bunun vebali tüm Çorumlulara ait. Hıdırlık Kuran Kursu olarak bu alanda Çorum’daki tek resmi kurumuz binamızın yenilenmesi için herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. 


Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt ise “Kur’an öğrenimi ile ilgili teşviklerin çoğu onu sadece ezberlemeyi değil, manasını anlamayı, muhtevasına vakıf olup gereğince amel etmeyi amaçlamaktadır. Kur’an-ı ezberleme müessesi Hz. Peygamber’den bu yana eksiksiz olarak süregelmiştir. Bu da Yüce Allah’ın Hicr suresi 9. ayetinin 4 tecellisi olduğunu gösterir. Bu müessese kıyamete kadar da sürecektir. Günümüzde hafız olmak için gerekli eğitimler kuran kurslarınca verilmektedir” dedi.


Kurt sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“SP Belediye Başkan Adayı olarak diyorum ki bu içerisinde bulunduğumuz Kuran Kursları, Müslümanlar olarak değerlerimizdir. Değerlerimizi korumakta bize düşer. Bu zamana kadar yeni bir Kuran Kursu yapılmaması bizlerin eksikliğidir. Bu tür müesseseler devletimizin imkanlarından ziyade halkımızın yardımlarıyla yapılırsa daha bereketli olur. Belediye olarak yapılabilecek en güzel yardım ise imar ve arsa sorununu çözmek olur.” 

Editör: Haber Merkezi