FATİH BATTAR

2019 seçimlerine hazırlanan AK Parti’de dün AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Bülent Yağmur’un katılımıyla İstişare toplantısı düzenlendi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ,  Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir ve partililer katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, 2019 yılında Türkiye’nin değil dünyanın umudu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçtirmek çalışacaklarını söyledi.

AK Parti teşkilatlarının seçimlerde başarısını kanıtladığını ve seçim tecrübesine sahip olduğunu belirten Karadağ; “Bizde seçim işleri bitmez. Bir seçim biter ertesi gün bir yeni seçim başlar. Çorum teşkilatları seçimlerde başarı elde etmiş, Türkiye ortalamasının yaklaşık üzerine çıkmış bir teşkilatımız var. Seçimlerde tecrübeli bir teşkilatımız var. Bunu en son yaptığımız Anayasa referandumunda da gördük. 16 Nisan’da bütün teşkilatımız ben dahil sabah 06.00’da partide olduk, 07.00’a kadar 2 bin kişiyi organize ettik. 2 bin kişide sadece iki kişide sıkıntı çıktı. Biz il kongremizi, kadın kolları, gençlik kolları kongrelerimizi bitirdik ve seçim çalışmalarına başladık.” diye konuştu

 ‘İttifak’ yasasının meclisten geçmesinin ardından 2019 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte güzel bir çalışma örneği sergileyeceklerini belirten Karadağ; “2019 yılında Türkiye’nin değil dünyanın umudu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçtirmek çalışacağız.” dedi

YAĞMUR; ’TEŞKİLATLARI 2019 SEÇİMLERİNE HAZIRLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’

AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Bülent Yağmur ise konuşmasında bütün kongrelerin Mart ayı sonu gibi biteceğini belirterek, Nisan ayı ile birlikte 2019 seçimlerine hazırlanacaklarını söyledi.

2019 seçimlerinin önemine değinen Yağmur, Seçim İşleri Karadeniz Sorumlusu olarak 18 ili tek tek gezerek, teşkilatları sürece hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti.

 Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tam anlamıyla bundan sonra yaşanacağını aktaran Yağmur;  “Bu sürece giderken teşkilatlarımızı nasıl hazırlanırız kaygısıyla hareket ediyoruz. Teşkilatlarımızı sürece hazırlamaya çalışıyoruz. Artık Türkiye bundan sonra hızlı tren rayları hareket edecek konuma geldi. Bu aşamada hızlı trenin rayları bizler olacağız. Onun bu süreci hep birlikte çok sıkı bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Seçim ile ilgili çalışmalarımızı tekrar gözden geçirerek, buna göre hareket etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu