Çorum AK Parti heyeti, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü.
AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı ve İl Başkan Yardımcısı Av. Murat Günay'ın hazır bulunduğu ziyarette, Çorum'un sağlık alanında yaşadığı sorunlar ve acil ihtiyaçları dile getirildi.


Yapılan açıklamaya göre, AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilçe hastanelerinde bazı branşlarda görülen hekim ihtiyacının ivedilikle giderilmesini istedi.


Ceylan, Sağlık Bakanı Fahrettin  Koca'ya, bilhassa Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde radyoloji uzmanı branşında yaşanan yetersizliğin Ultrason ve Dopler gibi Girişimsel Olmayan ve Girişimsel  Radyoloji İşlemlerinde hastalara uzun süreye gün verilme çilesi yaşattığını, bunun da ciddi mağduriyetlere yol açtığını aktardı.


Sağlık Bakanı Koca da, Çorum'a öncelikle acilen iki radyoloji uzmanı görevlendirilmesi ve kısa süre içinde iki Radyoloji Uzmanı daha ataması yapılması talimatı verdi. Hastaneye yeni atanacak hekimle birlikte toplam Radyoloji Uzmanı sayısı 8'e yükselmiş olacak. Böylece hastaların uzun süre tetkik beklemesinin önüne geçilerek mağduriyetler giderilecek. 

Editör: Haber Merkezi