CHP İl Başkan Yardımcısı Sadık Eral, öğrencisinin saldırısını sonucu yaşamını yitiren Akademisyen Hukukçu hemşehrimiz Ceren Damar Şenel’in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, saldırıyı kınadı. Eral, “Ortaokuldan üniversiteye, adliyeden hastaneye her gün yeni bir saldırı ve şiddet olayıyla karşılaşıyor olmamız, ülkemizdeki şiddet ve saldırı kültürünün ulaştığı tehlikeli boyutu göstermektedir. Oysa bu topraklar; Hacı Bektaş'tan Yunus Emre'ye, Hacı Bayram'dan Karacaoğlan'a sevgi ve hoşgörünün ana yurdudur.

Toplum olarak şiddet ve saldırı kültürüne karşı topluca tavır almak öz benliğimize uyan sevgi ve hoşgörüyü hayatın her alanında etkin kılmak zorundayız. Bunun için hepimize görev düşüyor.

Cumhurbaşkanından sokaktaki vatandaşa kadar bu ülkede yaşayan herkes, siyasi söylemlerinde, günlük konuşmalarında her türlü sert ifadelerden kaçınmalı, sevgi ve şefkat dilini kullanmalıdır.

Her türlü saldırı ve şiddet olayını lanetlerken hemşerimiz Ceren Damar Şenel'e yapılan saldırıyı tekrar kınıyor toplumumuzu SSK = Sevgi, Saygı, Kardeşlik ilkesinde birliğe, beraberliğe çağırıyoruz.

Biz CHP olarak; Çorum'u sevginin, saygının, kardeşliğin başkenti yapmak için bütün Çorum halkından destek istiyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)