Belediye Başkanı Zeki Gül, Çevre Yolunda trafiği rahatlatacak bir projenin çalışmasına başladıklarını belirterek, çalışmanın tamamlanmasından sonra da hem Osmancık'a hem de İskilip'e dönüşlerin rahatlayacağını söyledi.

Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın'la birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları açıklamaya katılırken Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir kavşak düzenlemesi yapılacak olan proje ihalesi öncesi süreç ve teknik konular hakkında heyete bilgi verdi.

Proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Zeki Gül, Akşemsettin Caddesi ile çevre yolunun birleştiği bölgede alt geçit yapılacağını ve bu alt geçit ile birlikte hem Osmancık tarafında yaşanan trafik sorunun ortadan kalkacağını hem de İskilip güzergahına dönüşte yaşanacak kolaylıkla trafiğin rahatlayacağını ifade etti. 
Başkanı Gül, "Akşemsettin Caddesi'nin Çevreyoluyla birleştiği kavşakta yer alan bölgede daha önceden Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü olan şimdi ise Elazığ 8.Bölge Müdürü olan Kenan Keskin ile çok ciddi görüşmeler yaptık. Kendisinin çok büyük katkısını gördük ve Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir projenin ihalesinin öncesinde bu müjdeyi Çorumlularla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada yapacağımız kavşak çalışması ile Osmancık Caddesine ve İskilip yoluna dönüşlerdeki yaşanan sorunları da ortadan kaldırmış olacağız. Ulukavak, Binevler ve Buharaevler'deki trafik yoğunluğuna da olumlu bir katkı sağlayacak. Buraya inşa edeceğimiz alt geçidi Karayolları Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çalışarak tamamlayacağız. Osmancık köprüsünde özellikle akşam saatlerinde trafik sıkışıyor. Hazırladığımız çalışma ile hem Samsun ve Osmancık yolundaki kavşakların trafik sıkışıklığı azalacak hem de şehir merkezinden çevre yoluna ve ilçe yollarımıza geçen araçların çevre yoluna çıkışları büyük ölçüde kolaylaşacak. Bu güzergâhtan İskilip istikametine giden araçlar için ayrı bir kavşak oluşturuldu ve onunla ilgili planlamamızı da yaptık. Ankara istikametinden gelen vatandaşlarımızın İskilip'e dönüşte ya da şehir merkezine dönüşlerinde trafik yoğunluğu bu çalışma ile önlenecek. Bunların yanında şehir içerisinde de trafiği rahatlatacak çalışmalarımız devam ediyor. Bilindiği gibi Fatih Caddesi ile Gazi Caddesi'ni birleştirecek olan yolda çalışmalarımız son noktasına geldi. Ufak tefek çalışmalar kaldı. Yine Devane Bölgesinde önemli çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.

‘TÜM PROJELERİ ÇORUM HALKININ HİZMETİNE SUNACAĞIZ’
AK Parti Çorum Belediye Başkanı Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise başta Belediye Başkanı Zeki Gül olmak üzere projede emeği geçen Belediye Başkanlarına teşekkür ederek seçilmeleri halinde projeyi tamamlayacaklarını ifade etti. 


Osmancık Caddesi üzerinde yer alan üst geçit ile ilgili çok ciddi şikayetler aldıklarını ifade eden Aşgın, “Ulukavak Mahallesi sakinlerinden, Buharaevler Mahallesi sakinlerinden Osmancık Caddesi üzerinde yer alan üst geçitle ilgili çok ciddi şikayetler alıyoruz. Akşemettin Caddesi'nden İskilip'e doğru açılan yeni yol farklı düzeyde kavşak olarak düşünüldü bu nedenle de Osmancık tarafından gelen trafik yoğunluğu alta kayacak ve trafiğimiz rahatlayacaktır. Projenin bu hale gelmesinde emek veren başta Belediye Başkanımız Zeki Gül olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Belediyemizin devam etmekte olan çok güzel projeleri ve yatırımları var. Bu projelerin tamamını bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız." dedi.