M.BURAK YALÇIN

Saadet Partisi(SP), önceki gün parti merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, SP Milletvekili Adayları Ahmet Bölükbaş, Faruk Cıdık, Ahmet Akif Çoban ve partililer katıldı.

SAKINMAZ: SİYASİLER YÜZÜNDEN TOPLUM GERİLİYOR

Toplantıda konuşma yapan SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, toplumun kutuplaştırıcı dil kullanan siyasiler yüzünden gerildiğini belirterek, “Toplumun barış, kardeşlik ve uzlaşmaya olan ihtiyacının her zamankinden daha fazla olduğu günlerdeyiz. Bize göre siyaset kin ve nefret tohumu ekme işi değildir. Aksine insanları kucaklayıp, derdine çare olma işidir. Türkiye’nin kutuplaşmaya değil, kardeşliğe ihtiyacı var” dedi.

BÖLÜKBAŞ: EN BÜYÜK SORUNUMUZ KUTUPLAŞMA

Toplantıda söz alan SP 1.Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Bölükbaş da yerelde ve genelde sorunlar olduğunu, bu sorunların birbirleriyle bağlantılı gittiğini ifade ederek, “Terör, işsizlik sorunumuz var, ekonomik problemlerimiz var. Dış ilişkilerde sorunlarımız var. İstihdam sorunumuz var. İstihdam sorunumuzun ana sebeplerden birisi üretime yönelik yatırım yapılmamasıdır. Birçok sorunumuz var. Asıl problemimiz kutuplaşmadır” diye konuştu.

‘5Y İLE MÜCADELE BAŞLATTIK’

‘5Y ile mücadele başlattık’ diyen Bölükbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Yolsuzluk. Yasakların, yalanın olmadığı bir ülke hayal ediyoruz. Her şeyin şeffaf olduğu. Yalakalık ve yandaşlığın olmadığı bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Bu meselelere milli görüşten başka kimse çözüm bulamaz. AK Parti ve MHP’nin kendi çıkarlarına kurmuş oldukları ittifak yasalarında bu oyun kendilerinin başına dönecek. Çünkü onlar biz ve diğerleri diyerek toplumda kutuplaştırmaya sebep oldular.”

CIDIK: MEVCUT İKTİDARIN ÖNÜ TIKANDI

SP 2.Sıra Milletvekili Adayı Faruk Cıdık ise mevcut iktidarın önünün tıkandığını vurgulayarak, “Dolar ve euro aldı başını gidiyor. Mazotla başa çıkamıyorlar. ÖTV indirimi ile seçime kadar bunu gözardı etmenin gayretindeler ama nereye kadar. Ekonomi her gün daha kötüye gidiyor. Üreten bir ülke iken tüketen bir toplum haline geldik. Her şeyi dışardan alıyoruz. Bu şekilde ekonomi düzelmez. Kurumları siyasetin oyuncağı haline getirdiler. Liyakatli adamlar kurumların başında olmalı, yandaşlar değil” şeklinde konuştu.

ÇOBAN: HALKIMIZ YORULAN İKTİDARI DEĞİŞTİRECEK

SP 3.Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Akif Çoban da halktan ciddi teveccüh gördüklerini dile getirerek şunları söyledi: “AK Parti 16 yıldır ülkeyi idare ediyor. Seçime iki ay kala baskın bir seçim kararı alan hükümet “biz artık yorulduk, bizi artık değiştirin” mesajı veriyor. Halkımız bu yorulan iktidarı 24 Haziran’da değiştirecek. Üstün olanların haklı olduğu değil, haklı olanların üstün olduğu bir iktidara Türkiye kavuşacaktır.”

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz 4. Sıra Adayı Muhammet Ali Karatepe’nin de İstanbul’da olduğunu, en kısa zamanda gelip seçim çalışmalarını başlatacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi