Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İç politikada yaşanan gelişmelere değinen Cıdık, “Malumunuz olduğu üzere geçen hafta iktidar ekonomiyi düzeltmek için son derece önemli bir karar aldı. Ekonomimize zarar veren ne kadar ‘soğan lobisi’ varsa diz çöktürmek için kolları sıvadı. Depo depo soğan stoğu arıyorlar. Üreticinin kış ayı için sakladığı bir kamyon dahi gelmeyecek soğanı stokçulara ağır darbe diye millete anlatıyorlar. Neymiş 30 ton soğan ele geçirmişler! Bugün 30 ton soğanın en iyi ihtimalle ederi 150 bin liradır. Bugün Türkiye'nin sadece 2018 yılında ödenecek olan dış borç faizi 9 milyar dolardır. 2017 bütçesinde faize ayrılan miktar 57.5 milyar liradır. Çok açık ve net bir biçimde ifade etmek istiyorum. Bugün Türkiye'nin problemi soğanlar değil Türkiye'yi soyanlardır. Bugün Türkiye'nin problemi depocular değil, repoculardır. Yetkililer üreticimizi töhmet altında bırakıp üç kuruşluk malına göz dikeceğine, Çukurambar'da kurulmuş komisyoncuların peşine düşmeleri daha isabetli olur.

 

ESNAF KAN AĞLIYOR
İçinde bulunduğumuz durum tam anlamıyla bir trajediye dönüşmüş durumdadır. Stokçuluk bahanesi ile ‘hâl esnafının depolarını basacağız’ diyen iktidara sormak istiyorum; belediyelerde ve kamu kurumlarında ihalelerde yolsuzluk yapanları da israf edenleri de aynı şekilde denetleyecek mi? Yoksa yolsuzlukları belgeleyenleri görevden almaya devam mı edecek? Bu yapılan stokçuluk mücadelesi fiyatları düşürmek için mi yoksa tarımda ithalatın üstünü örtmek için mi? Enflasyonu düşürmek için rapor yayınlayanı görevden alıyorlar. Ürünlerin fiyatını düşürmek için üreticinin boğazına sıkıyorlar. Türkiye bu zihniyet ile daha fazla idare edilemez. Esnafımızın ve üreticimizin içine düştüğü durum ne yazık ki tam manasıyla Mahzun-i Şerif'in dediği gibidir; ‘Yoksulun sırtından doyan doyana/ Bunu gören yürek nasıl dayana/ Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana/ Bilmem söylesem mi söylemesem mi’

 

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMASIN
Ziraat odalarını ziyaret ediyoruz; çiftçimiz kan ağlıyor. Esnaf ve ticaret odalarını ziyaret ediyoruz; sanayicimiz, işçimiz kan ağlıyor. İnsanlarımız ay sonunu getiremiyor. Önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Biz şimdiden uyarılarımızı yapmak istiyoruz. Bugün Türkiye'de yoksulluk sınırı 6 bin 328 TL, açlık sınırı ise 1972 TL'dir. Asgari ücret ile bu rakamlar arasındaki makas her geçen gün artmaktadır. Bizim bu konudaki önerimiz asgari ücrete enflasyon oranınca zam yapılması ve asgari ücretten vergi alınmamasıdır. Unutulmamalı ki göstermelik zamlar bugün insanımızın derdine derman olmayacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.

Editör: Haber Merkezi