M.BURAK YALÇIN
AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorumluların Türkiye’de kurulması planlanan Volkswagen otomobil fabrikasının Çorum’a kazandırılması yönündeki isteğini ve beklentisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini belirterek, görüşmenin olumlu geçtiğini, konuyu tekrar görüşeceğini ifade etti.


MÜSİAD’ın 3. Olağan Genel Kurulunda konuşan Milletvekili Ceylan’da ekonomiye yapılan saldırıya değindi. Artık Türkiye’de taşların yerine oturduğunu belirten Ceylan, “Üç ay içerisinde 7 TL’ye çıkan doları eski haline getiren başka bir ülke yoktur. Banka faizlerinin yüzde 45’lere çıktığı bir göstergede tekrar yüzde 20’lere indirecek başka bir hükümet yoktur. Bu Türkiye ekonomisinin sağlam temellere oturduğunun göstergesidir. Bu Türkiye ekonomisinin artık sarsıntılarla yıkılamayacağının göstergesidir” diye konuştu.


Sanayiciler için ne kadar imkan varsa seferber ettiklerini de vurgulayan Ceylan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Şubat ayında esnafımız için büyük bir paket daha gelecek. Bir pakette konut sektörü için hazırlanıyoruz. Eğer Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiş olmasaydık bugün bu halde olmazdık. Çünkü hızlı karar verebilen bir mekanizmaya sahip olduğu için verdiğimiz veriler eski haline gelmeye başladı.”


Çorumluların, Türkiye’de kurulması planlanan Volkswagen otomobil fabrikasının Çorum’a kazandırılması yönündeki isteğini ve beklentisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini de ifade eden Milletvekili Ceylan, “İlk görüşmemiz olumlu geçti. Birkaç adım daha atmamız gerekiyor. Konuyu Cumhurbaşkanımızla tekrar görüşeceğiz. İnşallah daha mesafe kat etmiş olarak ayrılacağımızdan şüphemiz yok. Şuan olumsuz bir şey yok” şeklinde konuştu.