EROL TAŞKAN

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hukuken ve fiilen başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ettiği yeminle birlikte Devlet Başkanı olarak görevine başladı. Türkiye'nin önüne kanan tüm engeller ve ayağındaki prangalar birer birer kaldırılmaya devam ederken, dünya liderliği hedefiyle yol yürüyen Türkiye, bundan böyle yoluna daha emin adımlarla yürüyecek.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, tarihi gün olarak kabul edilen bu değişim, Türkiye'ye kendisini dost sayan tüm ülkelerde sevinç ve gururla karşılandı.

Dün gerçekleştirilen yemin töreni ile birlikte resmen başlayan yeni dönem, Türkiye açısından yeni bir miladın da başlangıcı oldu. Tarihi dönüşümün her bir adımı, dünya kamuoyu tarafından merakla izlenirken, herkes bu tarihi ânâ şahitlik etmenin heyecanını yaşadı.

Türkiye'yi dört bir yandan kıskaca alıp, içerden ve dışardan yıkmanın hesaplarını yapan tüm düşmanların hevesleri, bir kez daha kursaklarında kaldı.

Geçmişi darbelerle dolu olan bir ülkenin, tarihi köklerinden gelen büyük medeniyet olma kabiliyeti, 15 Temmuz'da varlığını bir kez daha ortaya sermişti. Elbette içerdeki kimi zavallılar Türkiye'nin bu büyümesinden ve güçlenerek yol yürümesinden rahatsızlığını gizlemiyor.

Recep Tayyip Erdoğan ve Dr. Devlet Bahçeli'nin el ele verdiği Cumhur İttifakı, ilk günki sağlamlıkta yoluna devam ederek milletin de tasdiki ile arzu edilen noktaya ulaştı.

Seçim sonuçlarının ardından başlayan resmi takvim, dün itibariyle hayata taşındı. Geçmişi gururla dolu olan milletimiz, her türlü engellemeye, baskıya ve düşmanlığa rağmen yarınlara kapı açtığı günlere ulaştı.

Bu saatten sonra herkese düşen, 24 Haziran sonuçlarını hazmedememezlik yapmak yerine, milli iradenin kararına saygılı olup, Büyük Türkiye yürüyüşüne katılmak ve bu milletin dünya liderliği hedefine katkı sağlamaktır.

Editör: Haber Merkezi