Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde COVID-19 enfeksiyonu sonrası uzun dönem şikayetleri devam eden hastalara yönelik PostCovid Polikliniği hizmetleri devam ediyor.

Bu yılın başında hizmete giren poliklinikte korona virüsün etkileri yakından takip edilirken, korona virüs enfeksiyonu geçirmiş kişilerde devam eden semptomların yanı sıra sonradan ortaya çıkan rahatsızlıkların tedavileri ise Postcovid servisinde yapılıyor. Bu sayede olası sağlık sorunlarının önüne geçilmesi için de titiz bir çalışma yürütülüyor.

Merkeze gelen hastalarda enfekte olanların 1’inci hafta, 1’inci ay ve 3’üncü ayda takipleri yapılırken koronavirüs geçirmiş kişilerde solunum, kalp ve damar sistemi, nörolojik ve psikolojik komplikasyonlar gözleniyor.

Koronavirüse yakalanan bir kişinin iyileşme süresi, hastalığı ne kadar ağır geçirdiğiyle ilişkili olabilse de her zaman doğru orantılı olmayabiliyor. Pek çok kişi için Covid-19 sıradan bir gripten farksız geçse de bazı insanlarda kalıcı izler bırakabiliyor ya da uzun süre devam eden birtakım şikayetlere sebep oluyor. Biz bu durumu"Post COVID" veya"Uzamış COVID" olarak adlandırılıyor. Çorum’da  da binlerce Covid-19 enfeksiyonu geçiren hastaların aktif enfeksiyonu geçirdikten sonra da çok sayıda şikayetleri oluyor. İşte Çorum’da da PostCovid Polikliniği’ne başvuran hastaların durumları bu merkezde kontrol ediliyor.

Editör: Haber Merkezi