HALİL ÖZTÜRK

İl Özel İda­re­si ta­ra­fın­dan Ço­rum Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri’ne alı­nan mal­ze­me­ler dün dü­zen­le­nen tö­ren­le da­ğı­tıl­dı. Tev­fik Kış Spor Sa­lo­nu’nda dü­zen­le­nen mal­ze­me da­ğı­tım tö­re­ni­ne Va­li Yar­dım­cı­sı Ay­han Öz­kan, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ah­met Ay­lar, AK Par­ti İl Baş­ka­nı Meh­met Ka­ra­dağ, İl Ge­nel Mec­li­si Baş­ka­nı Ha­lil İb­ra­him Ka­ya, Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer, Ai­le ve Sos­yal Po­li­ti­ka­lar Mü­dü­rü Yah­ya Ço­ban, AK Par­ti İl Baş­kan Yar­dım­cı­sı Yu­suf Ah­lat­çı, ASKF Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri ile mal­ze­me tes­lim edi­le­cek 16 ku­lü­bün tem­sil­ci­le­ri ka­tıl­dı­lar.


Tö­ren­de ilk ko­nuş­ma­yı ya­pan Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran, her yıl ama­tör­le­re İl Özel İda­re büt­çe­sin­den ay­rı­lan öde­nek­ten alı­nan mal­ze­me­le­rin can su­yu ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek bu­na bu yıl Be­le­di­ye ve Ge­nel Mü­dür­lük des­te­ği­nin­de ek­len­di­ği­ni be­lir­te­rek bu kat­kı­ya des­tek ve­ren İl Ge­nel Mec­li­si Baş­ka­nı Ha­lil İb­ra­him Ka­ya ve tüm mec­lis üye­le­ri­ne te­şek­kür et­ti.


Da­ha son­ra pro­to­kol üye­le­ri­nin ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan mal­ze­me da­ğı­tı­mı­na ge­çil­di. Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Fe­de­ras­yo­nu ta­ra­fın­dan lig­le­ri baş­la­ya­cak olan ve ka­tı­la­cak­la­rı­nı bil­di­ren 16 ku­lü­be alı­nan mal­ze­me­ler da­vet­li­ler ta­ra­fın­dan tes­lim edil­di. 30 ku­lü­be alı­nan mal­ze­me­ler di­ğer ku­lüp­le­re ise lig­le­ri baş­la­ma­dan ön­ce da­ğı­tı­la­cak.


Da­ğı­tı­lan mal­ze­me­ler için­de ku­lüp­le­re 20’şer adet yağ­mur­luk, ayak­ka­bı, tek­me­lik, toz­luk, ka­le­ci mal­ze­me­le­ri ile iki maç on adet ise an­tren­man to­pu bu­lu­nu­yor. Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri­ne bu yıl alı­nan mal­ze­me­nin top­lam de­ğe­ri ise 100 bin li­ra ci­va­rın­da ol­du.


Mal­ze­me­le­ri­ni alan ku­lüp­ler şun­lar: Ala­ca Be­le­di­ye­si Genç­lik ve Spor Ku­lü­bü, Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por, Ba­yat Be­le­di­ye Genç­lik ve Spor Ku­lü­bü, Os­man­cık Be­le­di­yes­por, İs­ki­lip­gü­cü, İs­ki­lips­por, İşit­me En­gel­li­ler Spor Ku­lü­bü, Hi­tit İşit­me En­gel­li­ler Spor Ku­lü­bü, Çi­men­tos­por, İl Özel İda­re­si Genç­lik ve Spor Ku­lü­bü, H.E.Kül­türs­por, Genç­ler­bir­li­ği, Mi­mar­si­nan Genç­lik ve Spor Ku­lü­bü, Eti Li­se­si Genç­liks­por, Os­man­cık­gü­cü ve Ço­rum Be­le­di­yes­por.