HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor mutlak galibiyet için çıktığı Kırklarelispor deplasmanında kötü futbol oynadığı maçı 2-0 kaybederek devre arasında moralsiz girdi.

Kırmızı Siyahlı takım rakibi önünde beklentilerin çok uzağında bir futbol ortaya koydu.
Teknik Direktör Bahri Kaya Kırklarelispor karşısına Samsun maçından farklı olarak sağ bekte Oktay’ın yerine Ertuğrul’a forma verirken orta sahada ise cezalı Muhammed Rıdvan’ın yerine ise Batuhan’a forma verdi.
Maçın ilk dakikalarından itibaren ev sahibi takım daha atak bir görüntü verirken orta sahada topa sahip olmakta zorlanan Yeni Çorumspor hücumda varlık gösteremedi. İlerleyen dakikalarda rakibe baskı yapmaya başlayan kırmızı siyahlı takım Beklenrakip savunmanın hatalarından yakaladığı net pozisyonlarda final pasında doğru tercihi yapamayınca öne geçme fırsatlarından yararlanamadı.

37. dakikada ev sahibi takımın yan toptan bulduğu golle öne geçmesinin ardından ikinci yarıda Teknik Direktör Bahri Kaya forveti çiftledi ve Batuhan’ın yerine Kıvanç’ı alarak başladı. İlk bölümde baskılı oynayan ve rakip kaleye yüklenen Yeni Çorumspor gol yollarında beklenen üretkenliği gösteremeyince beraberlik fırsatı bulumadı.
Son bölümde tüm hatları ile yüklenen Yeni Çorumspor savunmasındaki boşluğu Kırklarelispor takımı iyi değerlendirdi ve ikinci golü bularak maçı 2-0 kazanarak üç puanın sahibi oldu. Bu mağlubiyet ile Yeni Çorumspor ilk yarıyı 31 puanla dördüncü sırada tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR:
13. dakikada sağ kanattan gelişen Yeni Çorumspor atağında Berat Ali’nin pasında Muhammed Çoban ceza sahası içinde tola buluştu çapraz pozisyonda vurdu top farklı şekilde auta gitti.
26. dakikada sol kanattan gelen Yeni Çorumspor’a Murathan’ın ortasında arka direkte Fatih topu kontrel ettikten sonra sert vurdu topu yandan auta gönderdi.
33. dakikada ev sahibi takım atağında sağ kanattan Mert ceza sahasına girdi kale sahasına yerden sert çıkardığı topa Caner müsait pozisyonda dokunamadı.
37. dakikada benzer pozisyonda golü yedi. Yusuf sağ kanattan topla ceza sahasına girdiği anda yerdan ortaya sert çıkardı Emre Balki yakın mesafeden dokunarak topu köşeden Yeni Çorumspor ağlarına gönderdi ve ilk yarıyı bu golle ev sahibi takım 1-0 önde tamamladı.
63. dakikada ev sahibi takım ikinci gole çok yaklaştı. Taç çizgisine yakın noktadan kazanılan faul atışında Serkan’ın arka direğe orta şut karışımı gönderdiği topu kaleci Onur son anda doksandan parmak ucu ile dokunarak kornere çeldi ve kalesinde ikinci gole izin vermedi.
87. dakikada ev sahibi takım farkı ikiye çıkardı.  Gol için yüklenen Çorumspor savunmasını ani atakla boş yakalayan Kırklarelispor’da  atılan uzun topla Enis buluştu ceza sahasına girdi kaleci Onur ile karşı karşıya pozisyonda sert vurdu topu üstten ağlara gönderdi: 2-0
90. dakikada Yeni Çorumspor ceza sahası içinde meydana gelen karambolde son olarak Malik yakın mesafeden sert vurdu kaleci Onur köşede sahip oldu.
Maçta ev sahibi takımın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.