HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ef­sa­ne Fut­bol­cu­lar Ço­rum­lu­lar­da bu­luş­tu. Genç­lik ve Spor Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len Ef­sa­ne Fut­bol­cu­lar Genç­ler­le bu­lu­şu­yor kap­sa­mın­da es­ki mil­li fut­bol­cu­lar Ali Gül­ti­ken, Er­gün Pem­be, Ha­mi Man­dı­ra­lı ve Oğuz Çe­tin dün Ço­rum’da genç­ler­le bu­luş­tu­lar.

Sa­bah sa­at­le­rin­de Ço­rum’a ge­len dört ef­sa­ne fut­bol­cu ilk ola­rak Va­li­li­ği ar­dın­dan da Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı­nı zi­ya­ret et­ti. Zi­ya­ret­le­rin ar­dın­dan Dev­let Ti­yat­ro Sa­lo­nu’nda dü­zen­le­nen pa­ne­le ka­tıl­dı­lar. Pa­ne­le Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı Pro­je Ko­or­di­nas­yon Ge­nel Mü­dür Yar­dım­cı­sı Meh­met Akif Okur, Spor Da­ire Baş­ka­nı Bi­lal Ba­şer, Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dür ve­ki­li Er­do­ğan Şa­hin­ci, Ço­rum Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran, Fut­bol İl Tem­sil­ci­si En­gin Ayan, TÜ­FAD Baş­ka­nı Rem­zi Ka­ra­han ile tek­nik adam­lar, an­tre­nör­ler ve spor­cu­lar ile çok sa­yı­da genç ka­tıl­dı.
Dört ef­sa­ne fut­bol­cu Türk spo­ru ve özel­lik­le­de fut­bo­lu ile il­gi­li ola­rak gö­rüş­le­ri­ni di­le ge­tir­di­ler. Da­ha son­ra ise pa­ne­le ka­tı­lan da­vet­li­le­rin so­ru­la­rı­nı ce­vap­lan­dır­dı­lar.


Pen­be: ‘Keş­ke o maç­ta oy­na­ma­say­dım’ 
Pa­nel­de bir fut­bol­se­ve­rin "En unu­ta­ma­dı­ğı­nız maç han­gi maç?" şek­lin­de­ki so­ru­su­na Pen­be, "Be­nim unu­ta­ma­dı­ğım bir se­vinç adı­na, bir de üzün­tü adı­na maç­lar var. UE­FA Ku­pa­sı­nı mü­ze­mi­ze ge­tir­di­ği­miz Ar­se­nal ma­çı, be­nim unu­ta­ma­dı­ğım maç­lar­dan bir ta­ne­si. Bir de 6-0'lık Fe­ner ma­çı­mız var. 'Keş­ke oy­na­ma­say­dım' de­di­ğim bir maç. Be­nim o gün ha­fif bir sa­kat­lı­ğım var­dı. Ho­ca o gün sor­muş­tu 'Er­gün oy­na­ya­bi­lir mi­sin?' di­ye. Ben de 'oy­na­rım' de­miş­tim. Maç­tan son­ra ise 'keş­ke oy­na­ma­say­dın' de­miş­tim. Öy­le bir anım var." şek­lin­de ya­nıt ver­di. 
Mil­li fut­bol­cu­lar­dan Man­dı­ra­lı da bir fut­bol­se­ve­rin "Hiç kır­mı­zı kart gör­dü­nüz mü?" şek­lin­de­ki so­ru­su­na "Ah­met Ça­kar ba­na kır­mı­zı kart gös­ter­miş­ti ama yıl­lar son­ra te­le­viz­yon­da ha­ta yap­tı­ğı­nı söy­le­di ve ben­den özür di­le­di. Bu da gü­zel bir şey." di­ye ya­nıt ver­di. 
Oğuz Çe­tin ise Ah­met Ça­kar'ın ken­di­si­ne kır­mı­zı kart gös­te­re­me­di­ği­ni, fut­bol ha­ya­tı bo­yun­ca hiç kır­mı­zı kart ye­me­di­ği­ni ifa­de et­ti. 

‘Fe­ner­bah­çe­nin du­ru­mu hiç iç açı­cı de­ğil’ 
Çe­tin, Fe­ner­bah­çe­nin du­ru­mu­nun hiç iç açı­cı ol­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. Türk fut­bo­lu­nun çok bü­yük so­run­la­rı­nın ol­du­ğu­nu ifa­de eden Çe­tin, yal­nız­ca Fe­ner­bah­çe­nin de­ğil bü­tün ku­lüp­le­rin özel­lik­le ma­li açı­dan zor du­rum­da ol­du­ğu­nu ak­tar­dı. Fe­ner­bah­çe­nin zor şart­lar al­tın­da bu­lun­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Çe­tin, "Her ne ka­dar bu zor şart­la­rın al­tın­da ol­sa bi­le özel­lik­le sa­yın Ali Koç'un baş­kan ol­ma­sı, Fe­ner­bah­çe'ye ye­ni bir he­ye­can ge­tir­di. İlk dört maç­ta üç ye­nil­gi al­mış ol­sak bi­le ben önü­müz­de­ki haf­ta­lar­da Fe­ner­bah­çe­nin adım adım pu­an­la­rı top­la­ya­ca­ğı­nı ve şam­pi­yon­luk ya­rı­şı­na gi­re­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum." şek­lin­de ko­nuş­tu. 
Ha­mi Man­dı­ra­lı ise Trab­zons­por'un iyi bir kad­ro­ya sa­hip ol­du­ğu­nu, an­cak çok faz­la so­ru­nu­nun da ol­du­ğu­nu söy­le­di. Trab­zons­por'un kad­ro ka­li­te­siy­le şam­pi­yon­lu­ğa oy­na­ya­bi­le­ce­ği­nin al­tı­nı çi­zen Man­dı­ra­lı, şöy­le de­vam et­ti: "Be­nim ta­kı­mım ol­du­ğu için İn­şal­lah Trab­zons­por şam­pi­yon olur. An­cak bu 'in­şal­lah' ile ol­mu­yor. Çok ça­lış­mak la­zım. Her­ke­sin şam­pi­yon­lu­ğa inan­ma­sı la­zım. Ta­raf­ta­rın, yö­ne­ti­ci­le­rin, oyun­cu­la­rın her­ke­sin inan­ma­sı la­zım. O za­man ne­den ol­ma­sın. Çün­kü iyi bir kad­ro­su var."

‘Mil­li ta­kı­mın ba­şın­da yer­li ho­ca ol­ma­lı’
Pa­nel­de fut­bo­lun ef­sa­ne­le­ri, mil­li ta­kı­mın ba­şın­da yer­li ho­ca bu­lun­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­ti­ler. 
Mil­li fut­bol­cu Man­dı­ra­lı, Mil­li Ta­kı­mın ba­şın­da Türk ho­ca bu­lun­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dü­şün­dü­ğü­nü be­lir­te­rek, "Biz mil­li ta­kım ba­şa­rı­la­rı­mı­zı hep yer­li ho­ca­lar­la ger­çek­leş­tir­mi­şiz. Ben Mil­li Ta­kım­da Türk ho­ca­nın ol­ma­sın­dan ya­na­yım. An­cak sa­yın Lu­ces­cu'nun fut­bol ka­ri­ye­ri­ni yo­rum­la­mam ne ka­dar doğ­ru olur bil­mi­yo­rum. Ba­şa­rı­lı bi­ri ama yaş ola­rak ben­ce ül­ke fut­bo­lu için uy­gun de­ğil. Çok ba­şa­rı­lı bir in­san an­cak mil­li ta­kı­mı­mız yer­li tek­nik di­rek­tör­ler­le çok da­ha ba­şa­rı­lı ol­du­ğu­nu bu­gü­ne ka­dar gör­dük." şek­lin­de ko­nuş­tu. 


Oğuz Çe­tin ise mil­li ta­kım­la­rın, an­cak ken­di ül­ke­sin­den olan ho­ca­lar­la ba­şa­rı­yı ya­ka­la­dı­ğı­nı göz­lem­le­di­ği­ni söy­le­di. Ta­rih­te yal­nız­ca Yu­na­nis­tan'ın ken­din­den ol­ma­yan bir ho­ca ile ba­şa­rı el­de et­ti­ği­ni ifa­de eden Çe­tin, şöy­le de­vam et­ti: "Sa­yın Lu­ces­cu'ya say­gı duy­mak la­zım. Çok ba­şa­rı­lı bir in­san. An­cak şu ger­çek­ten de uzak­laş­ma­ma­lı­yız. 21 Dün­ya Ku­pa­sı, 15 Av­ru­pa Şam­pi­yo­na­sı dü­zen­len­miş. Mil­li ta­kım­la­rın ba­şın­da ya­ban­cı tek­nik di­rek­tör­ler var­ken tek bir ba­şa­rı var. Do­la­yı­sıy­la tüm dün­ya­da bü­yük ba­şa­rı­lar ken­di ül­ke­si­nin in­sa­nı ile el­de edil­miş­tir. Bi­zim de geç­miş­te el­de et­ti­ği­miz bü­yük ba­şa­rı­lar­da yer­li tek­nik adam ol­du­ğu gö­rül­mek­te­dir."
Türk fut­bo­lu­nun ef­sa­ne isim­le­ri Çe­tin, Man­dı­ra­lı, Gül­ti­ken ve Pen­be, söy­le­şi ön­ce­si Ço­rum Va­li­si Nec­med­din Kı­lıç ve Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Ah­met Fa­tih Ağ­ca'yı ma­ka­mın­da zi­ya­ret et­ti.