RECEP MEBET
Dövizdeki kur atağı ile başlayan ve ekonomiyi etkisi altına alan gelişmeler yükseköğrenim burslarını da vurdu.
Üniversite öğrencilerine yıllardır burs veren bazı vakıflar, destekçileri olan sanayici ve işadamlarının içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan olumsuz etkilendi.
Eğitim alanındaki vakıfların en önemli finansörleri olan hayırsever işadamlarından bazıları, yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle üzülerek bu yıl destek sağlayamacaklarını bildirdiler.

Ortaya çıkan olumsuz tablo nedeniyle burs başvurularını askıya almak zorunda kalan söz konusu vakıflarınsa öğrencilerin mağdur olmaması için alternatif kaynak arayışına girdiği öğrenildi. 

Üniversite kayıtlarının ardından akademik yıla sancılı bir başlangıç yapan, ihtiyaçlarını karşılamak için kara kara düşünen öğrencilerin burs konusunda müjdeli haberler beklediği kaydedildi.

Geleceğin teminatı konumunda olan gençlerin, özellikle yükseköğrenim döneminde desteğe ihtiyaç duyduklarına işaret eden eğitimcilerse, hayırsever Çorum halkına seslenerek imkanları ölçüsünde bireysel ya da bir vakıflar aracılığıyla üniversite öğrencilerine burs vermelerini istediler.