M.BURAK YALÇIN
Hitit Üniversitesi tarafından bu yıl 4’üncüsü açılacak olan HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin ön kayıtları 27 Mayıs’ta başlıyor.
Konuyla ilgili dün basın toplantısı düzenleyen Hitit Üniversitesi(HİTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, ön kayıtların 27 Mayıs - 10 Haziran 2019 tarihleri arasında, kesin kayıtların ise 12 Haziran ile 17 Haziran 2019 tarihleri arasında HİTİTSEM’de gerçekleşeceğini söyledi. 

100 KİŞİLİK KONTENJAN 
Kontenjanın 100 kişi, etkinlik ücretinin ise bu yıl 100 TL olduğunu açıklayan Nurcan Baykam, ön kayıt işlemi yapmak isteyenlerin www.cocukuniversitesi.hitit.edu.tr adresinden yapabileceklerini ifade etti.

‘POJEDE HEDEFİMİZE ULAŞTIK’
Bu projeyi ilk olarak gündeme getirdiklerinde çocuklara uygulamalı bilimsel çalışma imkanları sunmayı, merak duygularını ortaya çıkartarak eleştirel ve yapıcı düşünce sistemlerinin gelişime katkıda bulunan, çocukların geleceğe yönelik meslek seçimlerini daha bilinçli yapmalarına yol açan, eğlenirken öğrenmeyi sağlayan, çocuklara üniversitenin ne demek olduğunu tanıtan, üniversite de yapılan bilimsel aktivitelerin tanıtımının yapılabileceği, tatil dönemlerini keyifli ve verimli şekilde geçirmeyi sağlayan, üniversiteyi toplumla daha yakın hale getiren bir program oluşturmayı hedeflediklerini belirten Baykam, içeriği ve uygulamasıyla hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

‘BİRÇOK  KESİMDE TAKTİR  VE BEĞENİYLE  KARŞILANDI’
Bu projenin birçok kesimde de taktir ve beğeniyle karşılandığını da aktaran Baykam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu başarılı çalışma ayrıca “HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2019 etkinliği olarak bu yıl da geçen yıl olduğu gibi TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programları kapsamında desteklenen projeler arasında yer almıştır.

’11 HAZİRAN’DA KURA ÇEKİLİŞİ YAPILACAK’
Bundan önceki üç yılda olduğu gibi bu yıl da 64 öğretim elemanının eğitimci olarak katılacağı program iki hafta sürecektir. Etkinlikler 24 Haziran ile 5 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir. 2007-2008 yılı doğumlu çocukların başvuruları alınacaktır. 11 Haziran 2019 tarihinde saat 16.30’da ise Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda kura çekilişi yapılacaktır.”