RECEP MEBET

‘Gizli Hazinemiz Hattuşa’ isimli projeleri ile dikkat çeken Karşıyaka Ortaokulu idareci ve öğretmenleri dün gazetemizi ziyaret ettiler.

Okul Müdürü Nevzat Gencer’in öncülüğündeki ziyarete, proje ekibinden Müzik Öğretmeni Dilber Çolak ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Derya Çevik katıldı.

‘Disiplinler Arası Bir Farkındalık Çalışması: Gizli Hazinemiz Hattuşa’ adlı projeden bahseden Nevzat Gencer, öğrencilerde tarih bilincinin oluşturulmasını amaçlayan etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

Projenin gerekçelerine değinen Gencer, “Tarihe ve tarihsel değerlerimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Ancak bu sorumluluğun gelecek nesillere aktarımı daha büyük bir sorumluluktur” diye konuştu.

‘Gizli Hazinemiz Hattuşa’ projesinin tek boyutlu bir bakış açısı yerine kapsamlı bir içeriğe sahip olduğuna işaret eden Gencer, “İçerisinde okuma etkinlikleri, yazarlarla söyleşi, Hattuşa temalı öykü ve resim yarışmaları, panel, edebiyat, sanat, sinema ve arkeoloji başlıklarında atölye çalışmaları, HÜBTÜAM ve Antropoloji Laboratuvarı ziyareti, ‘Müzede Bir Gece’ etkinliği, ‘Hattuşa’da Bir Gün’ temalı okul gezisi, aile ve öğrencilerin birlikte yapacakları ‘Ailemle Geziyorum Hattuşa’yı Tanıyorum’ kültür gezsi, ‘Öğrenci Gözüyle Hattuşa’ fotoğraf yarışması ve sergisi, Hattuşa Okul Şenliği, halka açık Hattuşa konseri projemizde yer alan etkinliklerden bazıları” dedi.

Valilik, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de paydaşları arasında yer aldığı projenin, Eğitimde 2023 Vizyonu’yla örtüştüğünü anlatan Gencer, #gizlihazinemizhattuşa başlığıyla sosyal medyada da büyük yankı bulan projeyi Avrupa Birliği’ne taşımayı da hedeflediklerini kaydetti.

“Tüm bu çalışmaların sonunda tek bir kişide bile tarihe karşı ya da tarihsel değerlerimizi korumaya yönelik ilgi oluşturabilirsek kendimizi hedefe ulaşmış addedeceğiz” diyen Gencer, projenin ikinci etkinliği olan panelin yarın saat 10.00’da Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Çorum Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşeceğini ifade etti.

Gencer, HİTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi M. Tolga Çırak moderatörlüğündeki panelde Arkeoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve Antropoloji Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Şarbak’ın konuşmacı olarak yer alacağını sözlerine ekledi.