RECEP MEBET
‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi’ kapsamında Çorum’da ‘İmam Hatip Ortaokulları Seçme Sınavı’ yapıldı.
Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde önceki gün gerçekleşen sınava, gelecek sezon İmam Hatip Ortaokulları’nda hafızlık eğitimi almak isteyen ilkokul 4. sınıf öğrencileri katıldı.

İl genelinde toplam 1152 adayın başvurduğu imtihan için İmam Hatip Külliyesi’ne akın eden öğrenciler, yapılan kontrollerin ardından sınav salonlarına alındılar.

90 dakika süren Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu Seviye Belirleme Sınavı’nda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Genel Yetenek testlerinden toplam 70 soru yöneltildi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Okul Müdürü Hayri Yıldırım’la birlikte sınava katılan öğrencilerin velilerine açıklamalarda bulundu.
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı için düzenlenen sınavın büyük ilgi gördüğünü belirten Hüseyin Kır, sınavda başarılı olacak 150 kız, 150 erkek öğrencinin Çorum merkezde, 100 öğrencinin ise Sungurlu’daki Hafızlık Proje Okulları’nda öğrenim görme hakkı kazanacağını söyledi.
Uygulanan proje ile öğrencilerin okuldan kopmadan ve ailesinden ayrılmadan hafızlık yapma imkanı bulacağını anlatan Kır, akademik başarılarıyla da öne çıkan söz konusu İmam Hatip Ortaokulları’ndan Hafızlık ve Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları’nda Türkiye birincisi ve bölge ikincisi öğrenciler yetiştiğini vurguladı. Çorum Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi işbirliğinde yürütülen projenin meyvelerini vermeye devam edeceğine inandığını dile getiren Kır, sınava katılan tüm öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi