M.BURAK YALÇIN

Yıldırım Beyazıt İHO Müdürü Yakup Duran, Çorum’daki okullar arasında ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Yıldırım okçuluk tekkesi, yüzme kursları, okul gazetesi, sabah namazı buluşmaları, haydi kızlar cumaya, velilerimize yönelik akşam sohbetleri alanında ilk olma özelliğine sahiptir” dedi.

Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, “Gönülden Gönüle 2” adı altında ilahi, türkü ve şiir dinletilerinin olduğu bir program düzenledi.

Önceki akşam Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen programa AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Yıldırım Beyazıt İHO Müdürü Yakup Duran, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ömer Bolatçı isimli öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Yıldırım Beyazıt İHO Müdürü Yakup Duran yaptı.

‘DÖRT ANA HEDEF BELİRLEDİK’

Yıldırım Beyazıt İHO olarak tüm veli ve öğrencilere dört ana hedef belirlediklerini ifade eden Yakup Duran bunları şu şekilde sıraladı: “Birinci ahlaklı bireyler yetiştirmek, ikincisini vatanını ve milletini seven bireyler yetiştirmek, üç anne ve babasını baş tacı yapan nesil yetiştirmek, sonuncusu ise rehberi Kur’an önderi Hz. Muhammed Mustafa olan bir nesil yetiştirmek.”

‘ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’

Yıldırım Beyazıt İHO olarak, akademik başarıdan ödün vermeden, sosyal ve sportif faaliyetlerine devam ettiklerini de dile getiren Duran, “Okulumuzda yapmış olduğumuz istatistiki çalışmalar her bir öğrencinin akademik başarısının her geçen gün daha da artmakta olduğunu göstermektedir. Çorum genelindeki okullar arasında ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yıldırım okçuluk tekkesi, yüzme kursları, okul gazetesi, sabah namazı buluşmaları, haydi kızlar cumaya, velilerimize yönelik akşam sohbetleri alanında ilk olma özelliğine sahiptir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından program ilahi korolarının dinletileri, video gösterimi ve şiirler ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi