FATİH BATTAR

Kale Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde Engelliler Haftası ve yıl sonu etkinlikleri kapsamında 20 öğrencinin 5 danışman öğretmen nezaretinde hazırladığı 5 projeli TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Kale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Armutcu, okul idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program kapsamında bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Armutcu, engellilerin topluma kazandırılabilmesi için her insanın olduğu gibi onların da eğitime, sanata ve bilime ihtiyaçları olduğunu belirterek; “Bilimsel eğitim, özellikle bunun bir parçasıdır. Engellilerin eğitim, destek ve inanç sayesinde üreten birer birey olabildiğini görebilmekteyiz. Bizde bu düsturla Çorum’da bir Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak TUBİTAK Bilim Fuarı’nda yer almanın mutluluğu içerisindeyiz.” dedi

Türkiye’nin %12’sini engellilerin oluşturduğunu kaydeden Armutcu; “Dünyada ve ülkemizde her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Bu etkinlikler ile engelliler topluma kazandırılmaları ve onların toplumun birer parçası olduğunun gösterilmesi amaçlanmaktadır.” diye konuştu

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, özel öğrencilerin öğretmenleri nezaretinde yaptığı projeleri inceleyerek, özel öğrencilerle yakından ilgilendi.