RECEP MEBET

Milli Eğitim Bakanlığı ‘2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ ışığında Çorum’da görev yapan rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM)’nde gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kurnaz, RAM Müdürü Tahir Demir, Bölüm Başkanları ve rehberlik öğretmenleri katıldı.

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda ilk sunumu Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Uzman Günalp Bağıröz yaptı.

‘Bağımlılıkla Mücadele’ konulu sunumunda problemin nedenleri ve çözüm yollarını anlatan Günalp Bağıröz, Çorum’da gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti.

Uyuşturucu bağımlılığı tehlikesine dikkat çeken Bağıröz, alınacak tedbirler hususunda detaylı bilgiler verdi. Gerçekleştirdikleri uygulamaların yasal dayanağıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bağıröz, bağımlılıkla mücadelenin Türkiye’nin 2023 vizyonu içerisinde önemli bir yer tuttuğuna işaret etti.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı rehberlik çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda RAM Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Yaser Mert ile Rehber Öğretmenler Serkan Kabalak, Bayram Güzel, Yeşim Tercan, Kürşat Değirmenci, Türkan Bostancı ve Banu Özdil Yücel de birer sunum yaptılar.

‘Risk Grubuna Yönelik Çalışmalar’, ‘Okul TBM Çalışmaları’, ‘Proje Çalışmaları’, ‘Çerçeve Planları’, ‘Araştırma Çalışmaları’, ‘Psikososyal Eğitim Çalışmaları’, ‘Rehberlik Vizyon Belgesi’ ve ‘Özel Eğitim Çalışmaları’ gibi başlıkların da ele alındığı toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi