M.BURAK YALÇIN

Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü, Gezi Tanıtım ve Turizm Bölümü Organize Sanayi Bölgesi’ne teknik gezi düzenledi.

Gezide Okul Müdürü İbrahim Ayaz, Makine Bölümü Şefi Ümit Gödek, bölüm öğretmenlerinden Sedat Özkan, Erdal Karabudak, Arap Çataroğlu ve öğrenciler hazır bulundu.

Okul sanayi işbirliğini geliştirmek, mesleklerinin önemini kavramak amaçlı düzenlenen gezide Altan Makine ve Yağmaksan öğrencilere tanıtıldı.

İlk olarak Altan Makine ziyaret edildi. Altan Makine Teknik Personeli Ahmet Özkınalı, öğrencilere mesleki alanda başarılı olmanın yolu ve mesleki bilgilerin yanı sıra genel kültür derslerini de çok iyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

KISAR: NİTELİKLİ KALİFİYE ELEMAN BULMAKTA SIKINTI YAŞANIYOR

Altan Makine sahibi Mehmet Altan Kısar ise ziyarette yaptığı açıklamada Türkiye’de işletmelerin nitelikli kalifiye eleman bulmakta zorlandığını söyledi.

Öğrencilerin son durağı ise Yağmaksan oldu. Endüstri Meslek Lisesi mezunu Yağmaksan Teknik Personeli Ahmet Kupür öğrencilere nasihatta bulunarak, “Mesleğinizi severseniz, çaba gösterirseniz çalışacağınız işletmelerde teknik karolarda yöneticilik görevleri alabilirsiniz. Meslek lisesinden mezun olan öğrenciler günümüzde farklı işletmelerde, işçi, teknik yönetici, hatta işletme sahibi olarak çalışıyor. Örnek alacağınız kişiler onlar olmalı” dedi.

YAĞLI: ÇÖZÜM ODAKLI NELER YAPABİLİRİZİ KONUŞTUK

Ziyaretle ilgili açıklama yapan bulunan Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı’da sanayi, üretimi ve istihdamı ile gelişen, büyüyen ülkemizde kalifiye ara eleman sıkıntısının hat safhada olduğunu, yerelde çözüm odaklı neler yapılabileceğini konuştuklarını belirterek, “Öğrencilerimizle birlikte pratik ve görseldeki metal işleme teknik özelliklerimizi ve güzelliklerimizi paylaşma imkanına sahip olduk. Öğretmen ve öğrenciler ile bir arya gelerek mesleki anlamda çözüm odaklı güzel bir çalışma çıkardık. Bu gayretler olduğu sürece kalifiye eleman sorunu diye bir şeyin kısa sürede kalmayacağını kanaati taşımaktayım” ifadelerini kullandı.