M.BURAK YALÇIN

Çorum İmam Hatipliler Derneği(ÇORİMDER) tarafından "Gelenekten geleceğe 15 Temmuz'u Anlamak" konulu tiyatro oyunu sergilendi.

Önceki akşam Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Belediye Meclis Üyesi İsmail Akgöz, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, bazı stk temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz programda emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek, “Şehrimizin çeşitli İmam Hatip okullarından, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı program çalışmaları Gazi caddesi üzerinde bulunan dernek proje ofisinde yapıldı. Bu kapsamda öğrencilere tiyatro eğitimleri, müzik eğitimleri, geleneksel sahne sanatları eğitimleri verildi. Anadolu topraklarında Malazgirt muharebesinden bu yana birçok kez milli duruş ve milli mücadele yaşanmış ve tarih sahnesinde yerini almıştır. Tıpkı Çanakkale Savaşı tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi, 15 Temmuz'da tarihin şanlı sayfalarında Türk milletinin bağımsızlık destanı olarak yerini almıştır. 15 Temmuz Destanı'nda aktif rol alan gençlik, farklı bir heyecanı milletine yaşatmıştır. Bu topraklarda destan yazmanın bir gelenek olduğu, bu geleneğin tarihin özünden alınıp geleceğe taşınacağını gençlerimiz bu programda bizlere anlatacaklar” dedi.

Boyraz, projenin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen bir proje olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından “Gelenekten geleceğe 15 Temmuz'u Anlamak” konulu tiyatro oyunu sergilendi. Beğeniyle izlenilen oyun katılımcılardan tam not aldı.

Editör: Haber Merkezi