FATİH AKBAŞ

Çorum Belediyesi 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle “1997 yılı gazete manşetleri” sergisi açtı.

Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde ki serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül,  “Toplumu bilgilendiren, dünyadaki, ülkemizdeki, şehrimizdeki hayatın içerisinde olan bitenden haberdar olmamızı sağlayan basın mensuplarımızın, gazetecilerimizin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” tebrik ediyorum.

Ülkemizde ve şehrimizde basın tarihine adını yazdırmış, bugün aramızdan ayrılan, vefat eden bütün basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Vefat eden basın mensuplarımızı, hayırla yâd ediyorum. Gazetecilik mesleğini icra etmiş ve bugün de etmekte olan basın mensuplarımıza uzun ve hayırlı bir ömürler temenni ediyorum” diyerek sözlerine başladı.

“Böyle günlerde, yıl boyu dünyada ve ülkemizde olup bitenleri bize ulaştıran basın mensuplarımızın yaşadığı sorunlara, çalışma koşullarına dair gündem oluşuyor. Gazetecilerimizle, basın mensuplarımızla bir araya geliyoruz. Hal hatır soruyoruz. Mesleğin saygınlığını gerektirdiği faaliyetlerin içinde oluyoruz” diyerek sözlerine devam eden Başkan Gül, “Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi bu yıl da gazete manşetlerinden oluşan bir sergi düzenledik. 1997 yılında, bundan 22 yıl önce şehrimizde çıkan gazetelerin manşetlerinden oluşan sergimizi gazeteci kardeşlerimizle, misafirlerimizle biraz sonra gezeceğiz.  Sergimiz, şehrimizin geçmişine ilişkin bir hatıra tazelemesi olacak. Bu sene 1997 yılının manşetlerini sergiliyoruz. Şehrimizde 22 yıl önce neler konuşulmuş, hemşehrilerimizin gündeminde hangi konular varmış, sergimizde bunlarla ilgili fikir sahibi olacağız.

22 yıl önce, o yıllarda ve günlerde insanımızın, şehrimizin gündeminde neler var, ülkemizde ve dünyada kültüre, sanata, spora, siyasete dair neler konuşulmuş, bunları görme imkanı bulacağız” dedi.

Başkan Gül, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Siz, toplumun tutan eli, gören gözü mesabesinde çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz.

Vatandaşlarımız basınımızın sağladığı bilgilendirme neticesinde insanlarımız kendi hakkı, hukuku, kendi ülkesi ve geleceği hakkında bilgi sahibi oluyor. Gazeteler, internet haberciliği, dergiler vs… Bunların hepsi, bu konularda vatandaşlarımıza bilgi akışı sağlıyor.  Diğer yandan dördüncü kuvvet denilen medyanın, yapılan işlerin denetlenmesi, ortak bir aklın oluşması, neler yapılması gerektiği gibi geniş bir yelpazede ayrıca bir sorumluluğu da var. Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getiren, bulunduğu topluma, şehre karşı sorumluluk hissiyle hareket eden gazeteci arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum.  Gazetecilik, fedakârlık isteyen bir meslek.  Dünyanın en zor meslekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Biz de sizin gerçekten zor şartlar içinde görev yaptığınıza yıl içerisinde, birçok gün şahit olan insanlarız. Bir yandan yaptığınız işte vicdanınıza karşı bir sorumluluk taşıyorsunuz.

Bir yandan da, bir kamu görevini yerine getiriyorsunuz. Bunun için bizler gibi sizlerin de attığınız her adımda, söylediğiniz her sözde, yazdığınız her kelime ve her cümlede topluma karşı taşınması zor bir sorumluluğunuz var. Devletimizin ve milletimizin güçlenmesi için sorumlu gazetecilik anlayışıyla, gecesini gündüzüne katan, meslek ilkelerine ve haysiyetine her zaman dikkat etmiş gazetecilere ayrıca minnettar olduğumuz ifade etmek istiyorum. Bu görevi hakkıyla ifa eden bütün gazetecilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. Allah hepinize mutlu, huzurlu bir meslek hayatı ve ömür nasip etsin.”

Konuşmasının ardından Başkan ve beraberindekiler sergiyi gezdiler.

Sergi açılışına AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, CHP İl Başkaın Eray Tüfekçi, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Jn. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Basın İlan Kurumu Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergide 1997 yılında Çorum’da basılan Çorum Haber, Çorum Lider, Çorum Hâkimiyet, Merhaba ve Yeni Gün yerel gazetelerin manşetleri yer alıyor.