RECEP MEBET
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak dün Çorum Eczacı Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen söyleşiye konuk oldu.
Düzenlenen programa Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda eczacı katıldı.


Oda Salonu’nda gerçekleşen programın açış konuşmasını yapan Sönmez Çalışkan, 14 Mayıs Eczacılık Günü faaliyetlerinden bahsederek yoğun programına rağmen davetlerini geri çevirmeyen TEB Başkanı Erdoğan Çolak’a teşekkür etti.
ÇOLAK: ‘ÇÖZÜM BEKLİYORUZ’

Bilimsel eczacılığın 180. yılı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Ecz. Erdoğan Çolak, tüm meslektaşlarının 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutladı. Çorum Eczacı Odası’nın TEB çatısı altındaki en aktif odalardan biri olduğunu vurgulayan Çolak, gayretli çalışmalarından dolayı Ecz. Sönmez Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni tebrik etti.

Eczacılık Günü’nün sadece kutlama mesajları ile geçiştirilmemesi gerektiğini belirten Çolak, mesleki sorunlar ve çözüm hususunda da çaba göstermek gerektiğini vurguladı. Anadolu topraklarının eczacılığın tarihi geçmişinde önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Çolak, “Geride bırakılan 180 yıldan beri eczacılar ilaç temini ve halk sağlığı alanında topluma büyük faydalar sağlıyorlar” dedi.

Eczacıların, mesleki açıdan toplum içinde dinamik bir güç teşkil ettiğini ifade eden Çolak, yaşadıkları sıkıntılardan da bahsetti. 2003 yılından itibaren yürürlüğe giren Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın mesleki açıdan eczacılara büyük kan kaybettirdiğine işaret eden TEB Başkanı Çolak, ilaç fiyatları ve karlılık oranı başta olmak üzere pek çok açıdan dezavantajlı konuma gerilediklerini söyledi.

“Mesleki sorunlarımıza acilen çözüm istiyoruz” diyen Çolak, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da cevapladı.