FATİH BATTAR

Eski Çorum Belediye Başkanı, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, son çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Denizli Vali Yardımcılığı’na atandı.

AK Parti’nin Türkiye’deki seçilmiş ilk belediye başkanı olan eski Çorum Belediye Başkanı son çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Denizli Vali Yardımcılığı’na atandı.

TURAN ATLAMAZ KİMDİR?

Turan Atlamaz, AK Parti’nin seçimle işbaşına gelen ilk Belediye Başkanıydı. Çorum’da, dönemin Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy’un istifası üzerine ara seçim yapılmış ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Turan Atlamaz seçimi kazanarak AK Parti’nin Türkiye’deki ilk belediye başkanı olmuştu.

20 Haziran 1960 tarihinde Çorum’un Mecitözü ilçesi Elvan Çelebi köyünde doğan Turan Atlamaz, Bitlis-Adilcevaz, Kütahya-Domaniç, Denizli-Çameli ve Muş-Varto kaymakamlıklarında bulunduktan sonra 5 yıl Erzincan’da Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Amasya’da Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada AK Parti’den Çorum Belediye Başkan Adayı olan Atlamaz, biri kısa süreli ara seçim olmak üzere 2 dönem Çorum Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Ankara Vali Yardımcılığı görevine atanmıştı. Son olarak Samsun İlkadım Kaymakamlığı görevini yürüten Atlamaz, Denizli Vali Yardımcılığı’na atandı.