M.BURAK YALÇIN

Çorum Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yemek verdi.

Geçtiğimiz Cuma akşamı Yıldız Park’ta gerçekleşen yemek programına Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Baro Başkanı Kenan Yaşar, Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Baki Kartancı ve çok sayıda avukat katıldı.

YAŞAR: TÜRKİYE’DE AVUKATLIK SATRANCI ZAR ATARAK OYNAMAYA BENZER

Programın açış konuşmasını yapan Baro Başkanı Kenan Yaşar, Türkiye’de avukatlığı satrancı zar atarak oynamaya benzeterek, “Bazen vezirsiz, kalesiz, filsiz mücadele etmeye çalışmaktır. Arada kalmama mücadelesidir. Hukukla müvekkilin, müvekkilinle vicdanın, vicdanınla hukuk arasında sıkışıp kalmamak için çabalayıp durmaktır. Olursa Allah’tan olmazsa avukattan anlayışına gülüp geçmektir. İğneyle kuyu kazmaktır” dedi.

6 ay önce göreve geldiklerini ve ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kenan Yaşar, “Çorum Barosu olarak temel hak ve özgürlüklerin korunması için, hukukun üstünlüğü için çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca da programda kısa bir selamlama konuşması yaptı.

35. YILINI DOLDURANLARA PLAKET

Programda meslekte 35. yılını tamamlayan Avukat Mümtaz Sezen, Metin Baran, Yusuf Sönmez, Mustafa Vecdet Tuncay, Remzi Ergün, Metin Erdoğan, Mahmut Bayatlı, Mehmet Solmaz, Muharrem Özer, Mehmet Dimici, Asuman Tolun, Figen Karagözoğlu, Erdem Altuğ, Vedat Canbolat ve Sadık Eral’a plaket takdim edildi.

GENÇ AVUKAT RUHSAT ALDI

Program sonunda ise stajını tamamlayan Av. Yaprak Erdoğan’a ise ruhsatı verildi. Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Baki Kartancı da genç avukata hediye takdim etti.