Çorum Belediyesi Ramazan Bayramı için gerekli tedbirler alarak, hazırlıklarını tamamladı.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler arife ve bayram günü de iş başında olacak.
Arife günü sabah namazlarına müteakip şehrin muhtelif yerlerindeki camilerden mezarlıklara ücretsiz araç kaldırılacağını söyleyen Belediye Başkanı Zeki Gül, "Vatandaşlarımızın bayramı huzur içerisinde yaşayabilmeleri için belediye olarak ulaşım ve güvenlik başta olmak üzere bütün önlemleri aldık. Mezarlık ziyaretleri için arife sabahı araçlarımız ücretsiz hizmet verecekler. Yine Arife günü ve Bayram süresince mezarlıklarda nöbetçi zabıtamız görevli olacak ve sorumlu olduğu konularda hizmet verecek. Su ve Kanalizasyon İşleri ekipleri, Temizlik İşlerine bağlı ekipler ve Zabıta Müdürlüğü personeli bayram süresince olası her duruma karşı hazır bekleyecekler. Şimdiden bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramlarını tebrik eder Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi. 
Vatandaşların karşılaşacakları her türlü olumsuzlukta Alo 153 Zabıtayı arayabileceklerini belirtti.


MEZARLIKLARA OTOBÜS KALDIRILACAK
Çorum Belediyesi her bayram olduğu gibi vatandaşların kabir ziyaretlerini daha kolay yapabilmeleri için Arife günü mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.
Ücretsiz otobüslerin kaldırılacağı camiler şunlar: Ulu Cami, Köroğlu Cami, Kevser Cami, Ejder Cami, Sarılık Cami, Selimiye Cami, Binevler Cami, Buharaevler Cami, Garantievler Cami, İmam Hatip Cami, Abdibey Cami, Tevhit Cami, Bilalihabeş Cami, Yeşil Cami, Beytepe cami, Kafkas Cami, Mevlana Cami, Alaaddin Cami, Hicret Cami, Huzur Cami, Nadık Cami, Esentepe Cami, Karşıyaka Cami, Ehlibeyt Cami, Esnafevler Cami, Altınevler Cami, Yörükevler Cami, Fatih sultan Mehmet Cami, Mimar Sinan Cami, Kışla Cami.

HALK OTOBÜSLERİ İLK GÜN BEDAVA
Belediye Başkanı Zeki Gül, “Belediyemiz, her dini bayramda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak için bayramın ilk günü vatandaşları ücretsiz taşıyacak." dedi.

TEMİZLİK İŞLERİ ARALIKSIZ ÇALIŞACAK
Öte yandan Çorum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri arife gecesi aralıksız çalışacak. Belediye Başkanı Zeki Gül; "Çorum Belediyesi Temizlik İşlerine bağlı ekipler, Arife Günü merkezdeki mezarlıkların temizliğini yapacaklar. Bunun yanında ekipler mezarlıklardaki yolları da yıkayacak. Arifeyi Bayrama bağlayan gece tüm camilerin önü yıkanıp temizlenecek. Ayrıca Gazi ve İnönü Caddesi gibi ana arterler de yıkanıp temizlenecek. Bunların dışında Kuyumcular Arastası, Ayakkabıcılar Arastası gibi bayram alışverişi yapılan yerlerin temizliği de yapılacak.” şeklinde açıklama yaptı.(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi