FATİH AKBAŞ

Çorum Belediyesi, Gülabibey Mahallesi’ne Kadın Kültür ve Sanat Merkezi yaptırıyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül, inşaat çalışmalarının devam ettiği Gülabibey Mahallesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ile bazı AK Partili Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı incelemede açıklama yapan Belediye Başkanı Zeki Gül,

Belediye olarak ‘Sosyal Belediyecilik’ alanında çok kapsamlı hizmetler verdiklerini belirterek, “Sosyal devlet anlayışının gerektirdiği devletimizin vatandaşlarına karşı sorumlu olduğu tüm alanlarda Belediye olarak hizmet veriyoruz.  Sosyal Belediyecilikle ilgili hizmetlerimiz şehrimizin sosyal yapısını güçlendiren, toplumsal kaynaşmaya vesile olan hizmetlerdir. Belediyemiz tarafından verilen sosyal hizmetler, kültürden ekonomiye, sağlıktan eğitime, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacının karşılanmasından sportif faaliyetlere kadar çok geniş bir alanı kapsıyor.  Biz de tüm bu alanlarda ihtiyaçları karşılamaya gayret ediyoruz. Sosyal Belediyecilik hizmetleriyle hedeflenen asıl nokta hemşehrilerimizin yaşam standardının iyileştirilmesine dair hizmetler sunmak” dedi.

Çorum Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerine, hangi hizmeti vermek gerekiyorsa o hizmetleri kalıcı bir şekilde vermeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Gül, “Şehirde hep beraber yaşadığımız tüm kesimlere, dar gelirli ailelere, dezavantajlı gruplara, engellilere, kimsesizlere, gençlere, çocuklara, yaşlılarımıza, kadınlara yönelik çalışmaları yerine ve zamanında yapmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Belediyemizin tüm işlerinde, bütün faaliyetlerindeki yegâne gayesi insanımızın memnuniyetidir. Toplumun tüm sosyal katmanları ne yaparsak daha mutlu, daha huzurlu, yarınlara daha umutla bakan insanlar olurlar bunun arayışı içinde olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Ulaşılmadık, ihtiyacı ve talebi dinlenmedik hiç bir insanımızı bırakmamak gibi bir hedefimiz var. Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Biz sadece bugünün şehirlerine, bugünün insanına, bugünün Türkiye'sine karşı sorumlu değiliz. Bizler bugünden yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz" diyor.

Milletimize karşı sorumluluk bilinciyle hizmet etmemiz gerektiğini de her fırsatta vurguluyor. Biz de Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Belediyemizin sosyal belediyecilik alanında en önemli hizmetlerinden biri Kadın Kültür Sanat Merkezleridir. Şehrimize daha önce 6 tane Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kazandırmıştık. Bu çalışmaları Velipaşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizi hizmete sunarak başlatmıştık. Daha sonra Akkent Mahallemizde, Ulukavak Mahallemizde, Mimar Sinan Mahallemizde, Bahçelievler Mahallemizde Kadın Kültür ve Sanat Merkezi inşa ettik.

Son olarak da Buharaevler Mahallemize sosyal kültürel ve sportif alanlarda bir yaşam merkezi olan Buhara Kültür Merkezini inşa ettik. Hem mahallemizin hem de şehrimizin önemli eserlerinden biri olarak hizmet veriyor.  Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerimizde çalışan, çalışmayan tüm kadınlarımız için bir eğitim ve kültür merkezi fırsatı oluşturuyoruz.

Merkezlerimizde hanım kardeşlerimiz kendinin uygun olduğu bir vakitte, yine yeteneklerine, ilgilerine uygun bir kursa katılma imkânı buluyorlar. İstiyoruz ki kadınlar hayatın içinde daha güçlü bir şekilde yer alsınlar.  Kendinin farkında olan, yeteneklerinin farkında olan, birikimlerini, tecrübelerini artırarak ailesiyle, komşusuyla birikimlerini paylaşsınlar.  Böylece sosyal yapının güçlenmesine katkı sağlayabilsinler istiyoruz. Kültür Merkezlerimizde de bu hedeflerimize uygun hizmetler veriliyor” ifadelerini kullandı.

‘KADIN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZLERİNDEN 70 BİN KADIN FAYDALANDI’

Mahallelerde inşa ettikleri Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde bugüne kadar 70 bin kadının faydalandığını açıklayan Başkan Gül, “Merkezlerimizde, kültürel faaliyetlerden sanatsal faaliyetlere, eğitimden yabancı dil kurslarına, resim kurslarından meslek kurslarına, geleneksel sanatlardan modern el sanatlarına, dikiş nakıştan kuaförlük kursuna, yüzmeden, jimnastiğe, fitnesse kadar nerdeyse yüze yakın farklı branşta kurs açıyoruz. Açmaya devam ediyoruz. Hanım kardeşlerimiz buralarda açtığımız kurslara katılıyorlar. İlgililerine, yeteneklerine uygun kurslara, etkinliklere katılıyorlar. Hanım kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda 7’nci Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizi Gülabibey Mahallemize kazandırıyoruz. Gülabibey mahallemizde 1081 numaralı adada iki katlı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi inşa ediyoruz. Merkezimiz diğer mahallerimizde olan Kültür ve Sanat Merkezlerimizle aynı yapıya sahip” dedi.

2 MİLYON 23 BİN 700 TL’YE MÂL OLACAK

Toplam kapalı alanın 1229 metrekare olduğu Gülabibey Mahallesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin 1861 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildiğini belirten Başkan Gül,  “5 Şubat 2018 tarihinde ihale etmiştik. 26 Şubatta sözleşme imzaladık. 13 Mart tarihinde de 180 günlük resmi süreci başlattık. Gülabibey Mahallesinde inşa ettiğimiz Kültür Merkezi KDV dâhil 2 milyon 23 bin 700 TL’ye mâl olacak. Mahallemize hanım kardeşlerimizin, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabileceği, 23 milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Diğer mahallelerimizde bulunan merkezler gibi burası da Gülabibey’de bir yaşam merkezi olacak. Kültür Merkezimizin, alt katı gençlik merkezi olarak, mahallemizin gençlerine hizmet verecek. Gençlerimiz açtığımız akademik kurslarımıza katılabilecekler.

Gülabibey Mahallemizde inşa ettiğimiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezimiz şimdiden şehrimize, hanım kardeşlerimize ve gençlerimize hayırlı olsun diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HİKMET DURGUN’DAN BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR

Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ise mahallesinde Kadın Kültür ve Sanat Merkezi yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, “Yer sorunu nedeniyle bu yatırım şimdiye kadar yapılamadı. Uygun yer bulundu ve 2 yıl süren kamulaştırma davası da sona erdi. Ardından ise ihalesi yapılarak inşat çalışmaları başladı. Kısa bir sürede de tamamlanacak” dedi.

Durgun, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi