FATİH AKBAŞ

Belediye Başkanı Zeki Gül, Nadık bölgesinde inşası devam eden Mahalle Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kültür Merkezi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Zeki Gül, "6 mahallemizde Mahalle Kültür Merkezimiz var. Akkent, Mimar Sinan, Buhara, Ulukavak, Bahçelievler ve Kale Mahallelerimiz olmak üzere 6 noktaya Kültür Merkezi inşa ettik.  Akkent, Mimar Sinan, Ulukavak ve Bahçelievler mahallelerimizdeki merkezlerimiz iki kattan oluşuyor.  İkinci katları, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak kadınlara hizmet veriyor.  Birinci katları ise, Gençlik Merkezi olarak gençlerimize hizmet veriyor.  Bir diğer merkezimiz, Buhara Kültür Merkezi.  Tabi buranın yapısı çok daha farklı.  Buhara Kültür Merkezimiz, Belediyemizin yüz akı eserlerinden bir tanesi. Burası gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, öğrencilerimiz, engellilerimiz ve ailelerimiz için bir yaşam merkezi… Toplumun tüm kesimlerine kültür, sanat ve spor alanında hizmet verebilecek imkânlarıyla Buhara Kültür Merkezimizi donattık. Buradan hizmet alanlar sadece Buharaevler Mahallesi sakinlerimiz değil. Çorum'un her noktasından vatandaşımız, kardeşimiz, öğrencilerimiz, gelip burada ilgisine yeteneğine, ihtiyacına göre bir etkinliğe katılıyor.  Buradan bir hizmet alıyorlar.  Bunun dışında, Velipaşa Konağımız ve Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezimiz var.  Velipaşa'da sadece hanım kardeşlerimize yönelik kurslar, faaliyetler yapılıyor. Necip Fazıl'da ise okulda eğitim - öğretim gören gençlerimize yönelik faaliyetler yapılıyor. Bütün bu merkezlerimizde yıl içerisinde binlerce hanım kardeşimiz, binlerce evladımız eğitim - öğretim etkinliklerimize katılıyor. Hepsi ilgi ve yetenekleri istikametinde bir kursa, bir etkinliğe, bir faaliyete katılıyor. Merkezlerimiz, yıllar içerisinde bulundukları bölgelerde, bulundukları mahallelerde adeta yaşam merkezi haline geldi" dedi.

VATANDAŞLAR İLE BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ-

Kültür Merkezlerinin mahallelerde vatandaşlara doğrudan ulaştıkları ve onların da belediyeye doğrudan ulaştığı noktalar olduğunu vurgulayan Başkan Gül, "Mahalle Kültür Merkezleri bir bakıma, belediyemizle mahalle sakinleri arasında bir köprü vazifesi de görüyor. Eğitim, kültür, sanat ve spor alanında düzenlediğimiz faaliyetlerle mahallelerimizin sosyal hayatına ait canlılık da buralarda çok daha fazla hissediliyor. Aile eğitim merkezleri ile ailelerimize yönelik semineler, bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Buralarda sadece eğitim - öğretim faaliyetleri yapılmıyor. Aynı zamanda hemşehrilerimizin neye ihtiyacı var, mahallemizde ne gibi eksiklikler var. Bunların tespitine dair ön bilgilerin de oluşmasına vesile oluyor. Gülabibey Mahallemize de bir Kültür Merkezi kazandıracağımızı söylemiştik. Gülabibey Mahallemize kazandıracağımız kültür merkezinin inşaatını iki hafta önce basın mensuplarımızla birlikte inceledik. Kamuoyuna bilgi vermiştik. Bugün de Bahçelievler Mahallemize inşa ettiğimiz merkezimizle ilgili bilgi ve son durumu vatandaşlarımızla paylaşalım istedik" şeklinde kaydetti.

'2 MİLYON 700 BİN LİRAYA MAL OLACAK'

Hünkâr Hacı Bektaş Veli Parkı içinde bulunan Kültür Merkezi'nin Bahçelievler Mahallesi ve Yavruturna Mahallesi'ne hizmet ettiğini dile getiren Başkan Gül, "Zaman zaman buraya yaptığımız ziyaretlerde de vatandaşlarımız bizden böyle bir çalışma istediler. Nadık bölgemizde ikamet eden vatandaşlarımızın da bu yönde bir talebi vardı. Ve bizden Mahalle Kültür Merkezi inşa etmemizi talep etmişlerdi.  Biz de bölge halkının, burada yaşayan vatandaşlarımızın talebini uygun bulduk. Burada bir Mahalle Kültür Merkezi inşa ediyoruz. Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizle ilgili çalışmalarımıza geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başladık.  Kültür Merkezimiz, 2 bin metrekarelik bir alana sahip. Her bir katı 775 metrekare. Toplamda 1550 metrekarelik kapalı alandan oluşuyor. Kadın ve Gençlik Kültür ve Sanat Merkezimiz zemin ve birinci kat olmak üzere 2 kattan oluşuyor. Zemin katımızda, derslikler, bilgisayar sınıfı, mutfak, atölye ve mescit bulunuyor. Birinci katta ise, aerobik ve kondisyon merkezi bulunuyor. Dikiş atölyesi, müzik atölyesi, görevli odaları, toplantı salonu gibi birçok alan da birinci katta yer alıyor.  Bahçelievler Mahallemizde inşa ettiğimiz Kadın Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizin maliyeti 2 milyon 700 bin TL. Merkezimizin bölgemize, mahallemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Gül'e incelemelerinde Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ve AK Partili bazı Belediye Meclisi üyeleri de eşlik etti.