RECEP MEBET

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Bişkek Mescidi dün Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Buharaevler Mahallesi Bişkek Caddesi Manas Parkı karşısında gerçekleşen açılışa Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan, Müftü Dr. Ahmet Akın, Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Belediye Özel Kalem Müdürü İrfan Yiğit, Etüt ve Proje Müdürü Köksal Çöldaş, bazı daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış kurdelesini Müftü Ahmet Akın ve Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan’la birlikte kesen Belediye Başkanı Gül’e çiçek takdim edildi.

AKIN: ‘ÇORUM BELEDİYESİ’Nİ ÖRNEK’

Cuma namazının ardından gerçekleşen açılışta konuşan Müftü Dr. Ahmet Akın, Kuran Kursları, cami ve mescitler yaptıran Çorum Belediyesi’nin din hizmetleri alanındaki çalışmaları ile Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

4-6 Yaş Kuran Kursları, Hayreddin Karaman İmam Hatip Külliyesi Abdulhamid Han Camii, Akşemseddin Camii ve mahalle mescidlerini halkın hizmetine sunan Çorum Belediyesi’nin takdir topladığını anlatan Ahmet Akın, “Şehrimize böylesi hizmetler yapanlardan Allah razı olsun. Belediye Başkanımız’ın şahsında tüm çalışanlara şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

GÜL: ‘HALKIMIZIN DUASI YETER’

Vatandaşların dini vecibelerini yerine getirdikleri camilerin şehirlerin merkez noktaları olduğunu belirten Belediye Başkanı Zeki Gül,semt mescidlerininse mahallelerin merkezi konumunda bulunduğunu söyledi.

Halktan aldıkları yetki doğrultusunda Belediye imkanlarıyla cami, mescit ve Kuran Kursları yaptırdıklarını anlatan Zeki Gül, “Yeni ibadethaleler yaparken daha önce yapılmış camilerimizin de ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İlçelerimize de bu alanda yardımcı olmaya gayret ediyoruz” dedi.

“Biz bu hizmetleri yerine getirirken halkımızdan beklentimiz sadece dua. İnşallah dualarla Belediyemiz’in imkanları bereketlenecek ve yeni yatırımlara imza atacağız” diyen Gül, “Başkan Yardımcımız Alper Zahir Bey başta olmak üzere emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hakk yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

İsrail işgali altındaki Kudüs ve Filistin halkı için de dua eden Başkan Gül, Bişkek Mescid’inin hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.