FATİH BATTAR

Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvan Genel Müdürlüğü’nden ‘Damızlık Ana Arı Üretim İzni’ aldı.

Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı, ‘Damızlık Ana Arı Üretim İzin’ belgesini Tarım ve Orman İl  Müdürü Orhan Sarı’dan aldı.

‘Damızlık Ana Arı Üretim İzin’ belgesi ile Anadolu Arısı’nın gen merkezi olan Çorum, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinin damızlık arı ihtiyacını karşılayacak.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, ‘Damızlık Ana Arı Üretim İzin’ belgesi ile Çorum’da üretilen Anadolu Arısı’nın İç Anadolu ve bölge illerin damızlık arı ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı da Türkiye’de 80 Arı Yetiştiricileri Birliği arasında ilk defa Çorum’un Anadolu Arısı Damızlık belgesi alan tek birlik olduğunu aktardı.

Çorum’un Anadolu Arısı’nın gen merkezi konumunda olduğunu kaydeden Saygı; “Dünyada bilinen belli başlı 4 ırkı bulunmakta. Bunlardan Anadolu Arısı Çorum’da bulunmaktadır. Çorum aynı zamanda Anadolu Arısı’nın gen merkezi konumundadır. Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak bu arının izolasyonu yapılmış ıslah çalışmaları yapılmış olup Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvan Genel  Müdürlüğü’nce birliğimize Damızlık Belgesi düzenlenmiştir. Bu belge ile ülkemizde bulunan 80 adet Arı Yetiştiricileri Birliği içimde Anadolu Arısı Damızlık Belgesi almış tek birlik olmanın haklı gurunu yaşamaktayız.” dedi