RECEP MEBET

Kayıp Aileler Dayanışma Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği Çorum Şubesi dün düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla çocuk istismarı ve ölümlerine dikkat çektiler.

PTT Merkez Müdürlüğü önünde gerçekleşen açıklamada konuşan Kayıp Aileler Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Çetin, anne-babalara seslenerek, “Çocuklarımıza sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Son günlerde yaşanan kayıp haberleri ve sonrasındaki üzücü gelişmelerin tüm Türkiye’yi hüzne boğduğuna işaret eden Mustafa Çetin, bu tür olayların yaşanmaması adına toplumun tüm kesimlerine önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı.

‘Çocuklar geleceğimizdir’, ‘Çocuk istismarına idam’, ‘Çocuklar ölmesin’, ‘Unutmayalım hepimizin başına gelebilir’, ‘Önce biz sahip çıkacağız, sonra devlet’ yazılı dövizler ile kayıpların fotoğraflarının yer aldığı pankartların taşındığı programda açıklamalarını sürdüren Çetin, şöyle konuştu:

“Ülkemizde son dönemlerde yaşanan çocuk istismarı olayları, kaçırılıp öldürülen yavrularımız ve dilencilik yaptırmak için kaçırılan çocuklar ile birlikte kayıp sayısı her geçen gün artıyor.

Kayıp yakınlarını derinden üzen ve halkımızın yüreğini dağlayan bu olaylar karşısında toplumun her bir ferdine önemli sorumluluklar düşüyor. Kayıp sayısının 10 bini geçtiği ülkemizde aranan çocukların yüzde doksanı ailevi sebepler dolayı ortadan kaybolmuş durumda.

Ailelerden temel beklentimiz çocuklarına sahip çıkmaları, komşularını ve evlatlarının arkadaşlarını tanımaları gerekli. Çocuklarımızı yabancı kişilerle konuşmama, onlardan yiyecek ya da içecek birşeyler almama konusunda uyaralım. Tatil beldelerinde ve köy gibi yerlerde çocuklarımızı yalnız başına bırakmayalım.

Vatanına ve milletine bağlı nesiller yetiştirme arzumuzu dile getirirken çocuklarını kaybeden ailelere sabır diliyor, halkımızı bu tür üzücü olaylara karşı dikkatli olmaya davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi