Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan "Sıfır Atık Projesi", Çorum'daki eğitim kurumlarında da uygulanacak. 

Cumhurbaşkanlığının himayesinde yürütülen proje hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıda ilçe milli eğitim müdürleri ile okulların proje sorumlularına "Sıfır Atık Projesi" hakkında bilgi verildi. 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tophan, burada yaptığı konuşmada, projenin başarıyla uygulanması gerektiğini vurguladı. 

Sürdürülebilir kalkınma için atık yönetiminin önemine dikkati çeken Tophan, "Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir ülke ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Sıfır Atık Projesi' başlatılmıştır. Dünyada gelişmiş pek çok ülkede olduğu gibi biz de başarmak zorundayız." dedi.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Sıfır Atık Projesi Sorumlusu Erdem Önal da projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve sürecin devamında kurumların yerine getirmek zorunda oldukları iş ve işlemler hakkında sunum yaptı. 

Editör: Haber Merkezi