FATİH BATTAR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürücü adayları için düzenlenen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri E-Sınav uygulamasına Çorum da katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen merkezlerde, belirlenen tarih ve saatlerde “Özel MTSK Modülü” üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak yapılan ‘E-Sınav’ uygulaması Çorum’da Yeniyol Mahallesi Gazi Cad. No:42 Kat:6 adresinde (Çorum Halk Eğitim Merkezi ASO Binası) yapılmakta.

Aylarca sınav tarihi bekleme derdinin ortadan kalkacağı E-Sınav sistemi ile ilgili Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada; “E-Sınav merkezinde hafta içi mesai saatleri dışında 2 oturum, hafta sonu 6’şar oturum şeklinde, toplamda haftada 22 oturum Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-sınav uygulaması yapılabilmektedir. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınavlarının yapılacağı e-sınav merkezinde ilerleyen zamanlarda Açıköğretim Kurumları Sınavları da yapılabilecektir. E-Sınav merkezinde dokunmatik bilgisayarlarla yapılan sınavda aynı anda 30 kursiyer sınava girebilmektedir. Adaylar sınav sonuçlarını sınav bitiminde salon dışında bulunan Kioks Sonuç Cihazından anında öğrenebilmekte. E-Sınav uygulamaları ile adayların yazılı sınav için 2 ay kadar olan bekleme süresi ortadan kalktı. Aynı zamanda sınav evrakı basılmasını ve sevkiyat sürecini ortadan kaldırdığı için maliyeti de düşürecektir.” denildi