Kurban bayramı öncesinde, Çorum Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğiyle Mimar Sinan Halk Eğitimi Merkezinde kurban kesim elemanı yetiştirmeye yönelik kurs düzenlenecek. 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fuat Bal, yaptığı yazılı açıklamada, kursun 13-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti. 

Kursta verecekleri teorik ve pratik eğitimle kursiyerlerin kurbanlarını dini vecibelere uygun ve iş güvenliği ile çevre konularına dikkat ederek sağlıklı bir şekilde kesmelerini öğreteceklerini dile getiren Bal, şunları kaydetti: 

"Kurban Bayramı'nda nitelikli kesim elemanı ihtiyacının hayli fazla olacağından hareketle işin uzmanı eğitimcilerin yürüteceği kurs programı ile nitelikli kesim elamanı yetiştirmek, yetişmiş elemanları ise bu alanda geliştirmeyi hedefliyoruz. Kursta kursiyerlerimize kurban kesmenin önemi ve anlamı, hijyen kuralları, kurban kesilecek yerlerin tanzimi, insan sağlığı açısından alınması gereken önlemler, yaralanmalara karşı önlemler, ilkyardım, yasal olarak kesim yapılması gereken mahaller, uygulamalı kurban kesim, yüzme ve etlerin parçalanması teknikleri konularında eğitim verilecektir." 

Bal, kurs katılamak isteyenlerin 10 Ağustos'a kadar başvuruda bulunabileceklerini sözlerine ekledi. 

Editör: Haber Merkezi