FATİH BATTAR
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı.
Çorum Kadın Meclisi İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmesini protesto etti. Hürriyet Meydanı PTT binası önünde toplanan Çorum Kadın Meclisi üyeleri İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden uygulanmasını istedi.
İstanbul Sözleşmesi’nin kadınları yaşattığını iddia eden kadın meclis üyeleri, sözleşmenin yeniden uygulanana kadar alanlarda olmaya devam edeceklerini belirti.
Eylem basın açıklaması ile sona ererken, kadınlar Hacı Bektaş Velli Kültür Vakfı'na kadar sloganlarla yürüyüş yaptı.
Bu güne kadar sözleşme vardı noldu kadın ölmedimi şimdi sözleşme iptal edilince yaşama garantiniz elinizden mi alındı siz sokaklara çıkıp eylem yapacağınıza evinizde geleceğimizin teminatı çocuklarımızı insan gibi yetiştirelim Allah korkusunu insan sevgisini aşılayalım bu iş sözleşmeyle sokaklara çıkmakla olmaz unutmayın kadına şiddet yapan her erkeğide Bi kadın doğuruyor sonuçta