EROL TAŞKAN
Kazakistanlı 74 yaşındaki şair Kunşaym Niyazbekkızı, Hitit Üniversitesi'nde eğitim gören torunu Timur Nüsüphan için geldiği Çorum'da, duygularını şiirleriyle dile getirdi. 


Kazakistan'ın önemli şairlerinden olan Kunşaym Niyazbekkızı, "Türkler'in ata yurdundan ana yurduna gelmenin sevincini yaşıyorum. İlk geldiğim andan itibaren gördüm ki, mensubu olmaktan gurur duyduğum bu millet, ceddimiz Osmanlı'nın izlerini halen taşıyor. El açan bu milletin büyüklüğünü bilirdim ancak gözümle şahit olmanın gururu da ayrı bir mutluluk oldu benim için. Kazakistan, yıllarca Rus esareti altında kalıp, ateizm baskısında olduğu için, bizim kaybettiğimiz değerlerimizin tümünü burada yaşıyor görmenin bahtiyarlığı içindeyim." dedi.


Sayısız şiir ve makalesi bulunan Kunşaym Niyazbekkızı, Çanakkale başta olmak üzere Türk'ün sergilediği kahramanlıklar üzerine şiir ve makaleleriyle Kazakistan'da Türk Milleti'nin sesi olmuş durumda. 


İleri yaşına rağmen, bilgeliği ve görgüsüyle Anadolu Türk Kadını'nın tüm özelliklerini barındıran Kazakistanlı misafir Kunşaym Niyazbekkızı, torununa kucak açan Çorumlular'ı ve Hitit Üniversitesi'ni çok sevdiğini ve minnet duyduğunu anlatarak, "Burası bizim öz vatanımız, buradakiler bizim öz kardeşimiz. Kendimi gurbet elde değil, öz vatanımda gibi hissediyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi