M.BURAK YALÇIN

Vali Necmettin Kılıç, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya’yı ziyaret etti.

Ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan,   Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan ve Çorum   Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı hazır bulundu.

Ziyarette Vali Necmeddin Kılıç ve beraberindeki heyet, 2 ay önce Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne verilen Silaj Paketleme Makinesini yerinde inceledi.

Silaj Paketleme Makinesi ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, makinenin Çorum için bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Çorum hayvancılığına büyük bir katkı sağlıyor. Mısırların hasat edilmesi ile birlikte silajlar gelmeye başladı. Bu makinenin maliyeti 330 bin TL. Bu hizmeti Çorum’a kazandırmış olduğu için Valimize ve gayretlerinden dolayı  da birlik başkanımıza teşekküre diyorum” dedi.

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya da makinenin Çorum’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirerek, “Üreticimizin maliyetini düşürmek için sözleşmeli mısır ektirip birliğimizde günlük 300 ton kapasiteli mısırı yapıp üreticimizin 1.5 liraya mal ettiği süt maliyetini 1 liraya düşürmek için bir çalışma yaptık. Makinenin Çorum’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Necmeddin Kılıç ise Çorum’un çok geniş bir potansiyelinin olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Sanayisi bölgenin yıldızı. Tarım ve hayvancılıkta da bölgenin yıldızı olsun istiyoruz. Bunun içinde çok geniş imkânları var. Barajlarımızdan da sulama kanallarıyla su toprakla buluşuyor. Mecitözü’nde geçen sene başlayan çalışmalarımızı bu sene ürün veriyor. Osmancık’ta suyla buluşan epey bir arazi var. Bu çalışmalar tamamlandığında sulanabilir arazilerin tamamı suyla buluşacak. Sadece tahıl ve arpa üreterek zengin olamayız. Senede üç mahsul ekmemiz lazım ve katma değerleri yüksek mahsuller üretmemiz lazım. Bu makine planladıklarımızdan sadece bir tanesi. Silajı bu makine ile paketlediğimiz zaman ömrünü en az iki seneye çıkartıyoruz. Girdi maliyetleri, süt fiyatları düşecektir. Sütün üretim maliyeti düştüğü zaman rekabet edilirliği artacaktır, hayvancılık artacaktır. Yakın gelecek Çorum’un daha zengin, daha müreffeh olmasını da beraberinde getirecektir. Çorum’daki ekibimizle inşallah Çorum’u yarınlara daha güçlü şekilde taşımanın derdindeyiz.”