Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 8. Dahi beyinler Akıl ve Zekâ Oyunlarının final müsabakası Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezinde başladı.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu katıldı.

Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesinin öğrenci dostu bir belediye olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, "Bundan 10 yıl önce bir kültür merkezi ve gençlik merkezi yoktu. Bugün şehrin dört bir tarafında olmak üzere gençlik merkezlerimiz ve kültür merkezlerimiz var. Gençlik merkezlerimizi fonksiyonel olarak kullanıp şehir hayatının merkezine taşımayı öğrencilerimizi de gençlik merkezine taşımayı arzu eden bir yapılanma içerisindeyiz. Çok şükür bunu yıllardır başarmış durumdayız. Bugün geldiğimiz noktada binlerce öğrencimiz akıl oyunları için gençlik merkezinde yarışacak noktaya geldi.” dedi.

Candan, “Bugün final müsabakasının gerçekleşeceği 8. Dahi Beyinler Akıl ve Zeka Oyunlarına 464 öğrenci ile 16 ilkokul ve 23 ortaokul olmak üzere 39 okul katıldı. Bu müsabakalara katılabilmek için de okullarımızda öncesinden 4208 öğrenci ter döktü. Yapılan ön elemeleri geçen gençler zekâ oyunlarında yarışıyor. Geleceğimiz olan gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, “2015'ten beri ilkokullar ve ortaokullar düzeyinde yarışmayı devam ettiriyoruz. Belediyemize vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Sadece akademik başarı değil sosyal ve kültürel yönden, sportif yönden gelişmiş öğrenciler istiyoruz. Bunun için de yoğun çalışıyoruz. Öğrencilerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

4 gün boyunca devam edecek olan final programı Cuma günü ödül töreni ile sona erecek. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi