FATİH BATTAR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80.yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından Devlet Tiyatro Salonu'nda anma programı düzenlendi.


Anma programına Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, kurum müdürleri, daire amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Şule Toksoy günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. 


Mustafa Kemal Atatürk’ün koşullar ne olursa olsun vatan, millet, bayrak sevgisi elinden alınamayan necip Türk milleti ile tüm dünyaya meydan okuyarak dünya tarihine altınla harflerle kazınan bir Kurtuluş Destanı yazdığını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurduğunu belirten Toksoy, “Askeri dehası ile düşmanları dize getiren Mustafa Kemal, devlet adamlığındaki üstün kabiliyeti ile dünyanın hayranlığını kazanmış kısa sürede Türkiye’yi dünya ülkeler arasında saygın bir konuma kavuşturmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilebebet payidar kalacaktır’ diyerek şahıslardan ziyade kurumlara, kazanılan değerlere ve değerlerin korunmasına dikkat çekmiştir.” dedi 
Okul Müdürü Şule Toksoy’un konuşmasının ardından Personel Yüzbaşı Önder Başaran, 'Atatürk'ün Lider Kişiliği' adlı bir konuşma yaptı.
Program Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘10 Kasım Selanik’ten Dolmabahçe’ye’ adlı  oratoryo gösterisi ile sona erdi. Program sonunda Vali Mustafa Çiftçi ve prtokol üyeleri programı hazırlayan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.