Ensar Vakfı’nda geleneksel olarak düzenlenen cuma sohbetlerinin bu haftaki konuğu Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nadir Karakuş oldu.

Yapılan açıklamaya göre, ‘Geçmişten Günümüze Haçlı Seferleri’ konulu sohbete akademisyenler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Dr. Karakuş sohbetinde, Haçlı seferlerinin ‘Kutsal  Savaş’ ve Kudüs’ü Müslümanlardan kurtarmak gayesiyle düzenlenmesine rağmen amacından saptırılarak Hilal ve Haç kavgasına, Batı’nın emperyalist emellerine dönüştürüldüğünü dile getirdi.

Haçlılar’ın Suriye ve Filistin’de dört adet devletçik kurarak buralarda yaklaşık iki asır var olmalarının temelinde yatan asıl nedenin Müslümanlar arasındaki bölünmüşlükten kaynaklandığına işaret etti. Selahaddin-i Eyyubi’nin “Dostları ile kavga edenler düşmanlarına karşı galip gelemezler” sözünü hatırlatan konuşmacı bu birliği sağlayan Nureddin Selahaddin ve Baybars gibi liderlerin Haçlılar karşısında galip geldiklerini belirtti. Bu kutsal mücadelede Muzaffer Müslüman liderlerin en büyük yardımcılarının alimler olduğuna dikkat çeken Karakuş, “Ben bu ülkeleri kılıcımla değil Kadı Fadıl’ın kalemi ile fethettim” diyen Selahaddin’den, Dımaşk kadısı İbn Hallikan’ı atından inerek teşyi eden Baybars’a kadar pek çok liderden bahsederek günümüzde halen devam eden Hilal ve Haç mücadelesinde en büyük silahın bilgi ve kitap olduğunu söyledi.

Karakuş, Haçlılar’a karşı Suriye ve Filistin bölgesindeki mücadelelerin ancak birlik ve dayanışma ile zafere ulaştığını hatırlatarak, “Her zamankinden çok birbirimizi sevmeli ve birliğimizi bozmamalıyız.” dedi. (Haber Merkezi)