FATİH BATTAR

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nda 8 engelli genç yemin ederek, sembolik de olsa bir günlüğüne çakı gibi asker oldu.

Bir gün boyunca temel askerlik eğitimi alan 8 engelli, Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle yemin ederek, hayallerini gerçekleştirdi.

Törene İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, ve engelli askerlerin aileleri ile yakınları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program engelli gençlerin yemin etmesi ile başladı. Ardından yemin eden engelli gençler adına Jandarma Er Şahin Solak bir konuşma yaptı.

İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu belirterek; “Kutsal askerlik vazifesini yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Jandarma saflarını temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşkuyla askerlik elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak gururlu ve onurlu olarak durmaktadırlar. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız.” dedi

 Konuşmaların ardından yemin eden engelli gençlere terhis belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. Tören askeri geçiş töreni ile sona erdi.