Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, esnaf ve sanatkârlara kan bağışı çağrısında bulundu.
Yapılan açıklamaya göre, kış şartları nedeniyle kan bağışı oranının azaldığını belirten Gür, Kızılay'ın yurt genelinde kan stoklarının azaldığını ve acil kan ihtiyacının arttığına dikkat çekti.


Kan bağışının önemine vurgu yapan Recep Gür, "İnsanların ihtiyaç duyduğu kan bulunamadığı takdirde ölümler olabilmektedir. Kimin ne zaman kana ihtiyacı olduğu bilinmemektedir. Her an herkesin başına gelebilecek küçük bir kazayla kan kaybı yaşanabilir ve kan ihtiyacı doğabilir. Ayrıca kan bağışı ile kandan bakılarak kendinizle ilgili teşhis edilen problemleri de öğrenebilirsiniz. Oysa kan vermek sadece ihtiyacı olanın yararına değil kan veren kişinin de yararınadır. Vücut kan verince rahatlar ve bazı değerler dengelenir. Kan bağışı konusunda herkes bilinçlenmeli ve bir insan yılda ortalama 3 kez kan vermelidir. Kızılay bağışlanan kanları toplayarak kan merkezlerine göndermekte ve ihtiyacı olanlara transfer etmektedir. Duyarlı tüm esnaf ve sanatkarlarımızı kan bağışı merkezlerine giderek kan vermeye davet ediyorum" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi