HABER-YORUM: FATİH BATTAR

Çorum’da yaklaşık bir haftadır Ulumezarlık’ta ki gizemli kız konuşuluyor. Sadece bir il değil, tüm Türkiye gizemli kızın peşinde. Tüm ulusal kanallarda Çorum’da ki gizemli kızın hikayesi dönüyor. Bir türlü yakalanamayan gizemli kız sayesinde Çorum’un bedava reklam yapılıyor. Üstelik para vermeden, billboardlara reklam yapıştırılmadan yapılıyor. Hititlerin başkenti olan Çorum, malum turizm konusunda sınıfta kalan iller arasında. Hattuşaş, Alacahöyük gibi tarihi yerleri olmasına rağmen bir türlü turizmde istediği noktaya gelemeyen ve turizmde istediği tanıtımı yapamayan Çorum, tarihinde belki ilk defa tüm yurtta bir haftadır konuşuluyor.

ULUMEZARLIK ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Dedim ya her yerde Çorum reklamları yapılıyor. Seda Sayan’ın programında önceki gün bir muhabir arkadaşımız çıktı olayları anlattı. Ardından diğer bir arkadaşımız TGRT Haber’e konuştu. Bütün sosyal medyada Çorum’da ki gizemli kız konuşuluyor. Youtube, Facebook, Twitter her yerde Çorum’da ki gizemli kız. Tıklanma rekorları kırmış. Her yerde gizemli kızın videoları dönüyor. Ulumezarlık bir haftadır ziyaretçi akınına uğruyor. Ben en son bayramda bu kadar kalabalık görmüştüm.  Yakında diğer illerden gizemli kız için gelenleri görürsek şaşmayalım. İlçelerden gelenleri duydum ama illerden gelenleri henüz görmedim ama yakında Ulumezarlık yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayabilir.

MEZARLIĞIN YANINDA GEÇMEYE KORKAN İNSANLAR GECE KIZ ARIYOR

Peki gizemli kız bulunabilir mi? Benim tahminim o kız bir daha Ulumezarlık’a gelmez. Olayın duyulmasının ardından binlerce vatandaş, gecenin bir yarısına kadar mezarlıkta beklemeye başladı. Vatandaşlar elinde çekirdekle gecenin bir yarısı mezarlıkta sinema seyreder gibi gizemli kızın aranmasını izliyor. Normalde gece yarısı bırakın mezarlığa girmeyi, mezarlığın yanından bile geçmeye korkan insanlar, gece yarısı mezarlıkta gizemli kızı aramaya başladı. Arayanların sayısı da az uz da değil. Binlerle ifade ediliyor. Bu durum kaç gün daha devam eder bilinmez ama Çorum’un işine yaramaya devam edecek gibi.

O KIZ Bİ DAHA ORAYA GELMEZ

Gizemli kız olayı nasıl bu noktaya geldi, onu da açıklayalım. Gizemli kızın görülmesinin ardından ilk gün fazla kimse yoktu Ulumezarlık’ta. Olayın sosyal medyaya yayılması ve ulusal basının da haber yapmasının ardından ikinci gün sayı arttı. Polisler vatandaşı uzaklaştırmaya çalışsa da fazla başarılı olamadı. Zaten kalabalığı gören kız da mezarlığa gelmiyor. İkinci gün ben de gittim. Saat 21.00’da bir gittik. Gece 00.00’a kadar kızı aradık. Biz kızı göremedik ama mezarlığın içine giren iki tane polis gördü, kovaladı ama yakalayamadı. Sonra bir tane hanımefendi geldi ve görüntülerdeki kızı tanıdığını iddia etti. İnstagramdan kızın hesabını gösterdi. Kızın annesini kaybettiğini, biraz da akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi. Kızın fotoğrafını gören bir muhabir arkadaşımız kızı tanıdığını söyledi ve polislerle kızın evine gittiler. Hanımefendinin bu kız diye tanıttığı kız evinde otururken bulundu. Oysa gizemli kızı polisler 15 dakika önce mezarlık görüp kovalamıştı. Yani ben tanıyorum diyen hanımefendinin söylediği kız gizemli kız çıkmadı. Biz de umutlanmıştık hanımefendinin bu kız diye söylemesinin ardından ama beklentimiz boşa çıktı.

Üçüncü gün Ulumezarlık şenlik yeri gibiydi. Saat 21.00’da toplanan binlerce vatandaş, polislerle mezarlıkta gizemli kızı aradı ama bulamadı. Belediye de kızın geldiği mezarlığa güvenlik kamerası yerleştirdi o da bir şey bulamadı. Zaten bu kadar kalabalıktan dolayı o kız da oraya gelmez. Bin kişi de gelse, 10 bin kişi de gelse Çorum’un tamamı da arasa o kızı bulamaz. Kız ancak mezarlık sakin olduğunda oraya geliyor çünkü. Kızı bulmaya çalışan polisler de kalabalıktan işini yapamıyor. Kızın bulunması için mezarlığın 1-2 gün kapatılması yada vatandaşların uzaklaştırılması şart. Kız belki o zaman bir daha gelir ve yakalanabilir.

NUR TOPU GİBİ GİZEMLİ KIZ EFSANEMİZ OLDU

Çorum’un Vampir efsanesinden sonra ikinci şehir efsanesi de böylelikle doğdu. Gizemli kız, olayı en az 1 ayda daha konuşulmaya devam eder. Bulunamazsa da Çorum bedavadan reklamını yaptı zaten. Ulusal kanallar her gün mezarlıkta canlı yayın yapmaya devam ediyor. Biri gidiyor, biri geliyor. Bu gidişle onlar bulacak herhalde gizemli kızı. Araştırmaları devam ediyor, belki bulurlar. Onlara tavsiyem gece canlı yayın yapsınlar.

Tarih kenti Çorum, tarihi ile değil, gizemli kızı ile konuşuluyor. Bu Çorum için iyi bir şey mi? kötü bir şey mi? Bu da düşünülecek bir şey. Koskoca Çorum’un gizemli kız sayesinde tanınması tuhaf değil mi? Gerçi reklamın iyisi, kötüsü olmaz. En azından gizemli kız bulunana kadar Çorum tanıtımını yapmaya devam edecek.